01:27

TIJANA

glumica tijana marković u usijanju dana

ONA GLUMI MARIJU MILOŠEVIĆ U NOVOJ SERIJI: Izazov je bio spremiti govor, a streljana je bila najmanji problem! (KURIR TELEVIZIJA)

Pop kultura -

Glumica Tijana Marković u novoj seriji "Porodica" igra ćerku Slobodana Milošević - Mariju.

U emisiji "Usijanje dana" ona je ispričala kako se spremala za ulogu, šta joj je bio najveći glumački izazov i da li postoje paralele iz njenog i Marijinog života.

"Imali smo dosta arhivskih snimaka iz tog doba, čitali smo razne knjige i novinske članske, sve što nam je bilo dostupno. Inače, serija je zasnovana na poznatim činjenicama. Žao mi je samo što smo morali da ćutimo i držimo u tajnosti projekat", rekla je ona na početku razgovora.

Glumica je navela da se je lik Marije Milošević gradila na emociji prema ocu. "Ona i ja smo se povezale po toj bezuslovnoj ljubavi prema ocu. Tu smo se našle, tu smo kliknule. Njen centar je srce i ona sve svoje motive crpi iz tog centra", otrkira je Markovićeva.

Kako je dodala, izazov je bilo pripremiti specifičan govor najpoznatije Požarevčanke.

"Streljana, u redu, pucala sam i drugim serijama, to je najmanji problem, ali taj istraživački rad, nisam imala mnogo materijala, jedino taj zanimljivi intervju koji je dala crnogorskim medijima nekoliko godina posle. Vi shvatate kada radite ovakvu vrstu sadržaja da ulazite u nečiji lični prostor,u nečije lične emocije i rane koje možda ni dan danas nisu zaceljene".

Adria Media
foto: Adria Media TV

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:05

Reditelj u Pulsu Srbije otkrio šta možemo očekivati od serije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track