00:25

NAŠ NAJPOZNATIJI VIOLINISTA O SVOM POVRATKU U SRBIJU: Oduvek sam želeo da se vratim, hoću da moj sin raste uz baku i deku

Naš najpoznatiji violinista

MISLIO SAM DA ĆU ŽIVETI U AMERICI, ALI SAM SE ZBOG SINA VRATIO U SRBIJU Stefan Milenković o saradnji s Kurirom i planovima za leto

Pop kultura -

Naš najpoznatiji violinista Stefan Milenković ima dugogodišnju saradnju s Kurirom, pa je povodom rođendanskog broja govorio o svom povratku u Srbiju, masterklasu violine čiji je osnivač, kao i o tome gde je bio kad je izašlo naše prvo izdanje 6. maja 2003. godine.

Svetski poznati umetnik je bio u Americi kad je izašao prvi broj Kurira.

- Te godine kad je izašao prvi broj Kurira radio sam u Njujorku kao profesor. Tada nisam mislio da ću se posle 18 godina vratiti u Srbiju. Prošlo je toliko godina i konačno ste punoletni! Srećan rođendan, znamo se puno, puno godina i želim da postojite barem još 180 godina. Baš pred rođendan Kurira supruga i ja smo proslavili i prvi rođendan našeg sina - rekao je Milenković.

Stefan Milenković
foto: Damir Dervišagić

Stefan je odluku da se ne vraća u Srbiju promenio kad je postao otac Nikoli.

- Odluku o povratku smo doneli prošle godine. Vratio sam se zbog porodice, da budemo bliski - da moj sin može da bude u društvu svojih bake i deke, ali i da bi mogao da odrasta u svojoj zemlji. Već dugo sam u inostranstvu i uvek sam imao želju da se vratim ovde i da približim studentima klasičnu muziku. Spojio sam porodicu i karijeru. Čeka nas selidba za Novi Sad - rekao je violinista.

Nacionalna platforma "Srbija stvara" organizuju međunarodni masterklas violine od 2. do 17. jula u Čačku, a slavni umetnik za medije kaže da će studente, između ostalog, učiti kako da žive u svetu klasične muzike u današnjim okolnostima.

- Polaznici kursa mogu da očekuju individualne lekcije, grupnu edukaciju u kojoj studenti sviraju jedni za druge, ali i u razgovoru analiziraju svoje muziciranje, teoretske časove koji podrazumevaju metodiku violine, ali i savete kako živeti u svetu klasične muzike u modernim okolnostima, pa sve do uputstava za psihofizičke pripreme za koncert - kazao je Stefan.

Stefan Milenković
foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs/ M. Kostić

Bonus video:

00:56

SAŠA MATIĆ NAM ČESTITA 18.ROĐENDAN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track