02:07

KAD ČOVEK PADNE, MORA DA ZNA KAKO I DA USTANE Nikola Đuričko stigao na Festu, a evo šta kaže o povratku iz Amerike za Srbiju

kod kuće

KAD ČOVEK PADNE, MORA DA ZNA KAKO I DA USTANE! Nikola Đuričko stigao na Fest, a evo šta kaže o povratku iz Amerike za Srbiju!

Pop kultura -

Drugog dana 49. međunarodnog filmskog festivala Fest premijerno je prikazan film Olega Novkovića "Živ čovek", u kom glavnu ulogu igra Nikola Đuričko.

Glumac, koji već više od godinu dana živi u Holivudu, došao je na projekciju specijalno iz Amerike, a na konferenciji za medije zanimalo nas je da li mu je dosadio repertoar njegovih uloga u Srbiji i šta će ga naterati da se opet vrati na naše tržište.

- Nije mi dosadila gluma, jer to moj posao. U nekom širem kontekstu moja izjava je mogla i tako da se protumači. Gluma je bolest i moja strast. U Srbiju me može vratiti Fest, odsustvo korone, ovakva premijera i divni prijatelji. Nikada nisam otišao odavde, već sam samo pokušao svoju karijeru malo da proširim i na Ameriku - objasnio je glumac.

Nikola Đuričko, Fest
foto: Zorana Jevtić

Film po scenariju Milene Marković je veoma duhovita priča koja odiše originalnom harizmom o jednoj funkcionalno-disfunkcionalnoj porodici Igora Đelića Đele, bivšeg gitariste nekadašnjeg popularnog benda i pomalo narcisoidnog rokera. U haosu svakodnevice, usled jednog ženinog uznemirujućeg priznanja i novosti koje mu priređuje ćerka tinejdžerka, on shvata da želi da promeni svoj život. Odlučuje da počne sve ispočetka, a možda i pokuša da ispravi neke greške iz prošlosti. Međutim, nižu se nepredviđeni događaji koji ga odvode u drugom pravcu.

Nikola Đuričko, Fest
foto: Zorana Jevtić

- Pitaju me svi šta znači biti živ čovek. Puno sam o tome razmišljao. Životno i filozofski, šta znači biti živ čovek, to zavisi od svake individue. Postoji čuveni film "Mrtvi", gde su svi živi, ali su mrtvi dušom. Đela se bori sa strahom da ne umre u svojoj duši i željama. Šta je živ čovek, svako mora da otkrije za sebe - rekao je Đuričko, a njegova partnerka Nada Šargin pomogla mu je da završi misao:

- Živ čovek može da padne, ali mora i da ustane.

Film Živ čovek, Nikola Đuričko
foto: Promo

Glumac je rekao da mu je ceo ansambl filma pomogao da napravi dobar posao.

- Ne pravim rang-listu svojih uloga. Veliki je zahtev bio na meni, pa sam mogao da pokažem nijanse svog lika. Nada mi je puno pomogla. Snimanja su tehnička stvar, pa nemaš vremena da s partnerom stekneš poverenje. Nada Šargin, na sebi svojstven način, objašnjava odnos glavnih likova: - Nikola i ja smo odlično sarađivali u seriji "Vratiće se rode" i, iako su ovi likovi drugačiji, njihov odnos smo opet lako radili. Znamo se i iz Jugoslovenskig dramskog iz nekoliko predstava. Drugari smo. Odnos Sunčice i Đele, rokerskog para u srednjim godinama, složen je i problematičan, ali i zabavan i ljubavan. Oboje imaju neke svoje krize, neostvarene snove i oboje se suočavaju s prolaznošću. Ali izgledamo strava, kostim je rokerski i, iako je rokenrol već dugo vremena nekako u pozadini repa, popa i folka, taj stil će uvek biti kul i seksi, a Sunčica i Đela će uvek biti face! Film "Živ čovek", nakon Festa, 20. maja stiže u domaće bioskope.

Film Živ čovek, Nikola Đuričko
foto: Promo

Kurir/ Lj. Radanov

Bonus video:

00:15

NIKOLA ĐURIČKO U CRNOJ ODORI SA MASKOM NA PLAŽI: Glumac u neprepoznatljivom izdanju pokazao da je ovladao NOVOM veštinom!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track