VREME JUGOSLOVENSKOG CRNOG TALASA JE IZNEDRILO FEST: Rade Šerbedžija emotivno o rediteljima koji su od njega napravili glumca!
Foto: Zorana Jevtić

iskren

VREME JUGOSLOVENSKOG CRNOG TALASA JE IZNEDRILO FEST: Rade Šerbedžija emotivno o rediteljima koji su od njega napravili glumca!

Pop kultura -

Proslavljeni glumac Rade Šerbedžija prve večeri Festa primio je priznaje Beogradski pobednik, a na druženju s novinarima otkrio je dalje planove.

"Dobio sam veliku ulogu u Engleskoj. Morao sam da otkažem svoje koncerte u Beogradu, ali družićemo se krajem godine. Na jesen ćemo raditi i veliku pozorišnu produkciju", izjavio je Šerbedžija.

Glumac se prisetio velikana s kojima je sarađivao.

"U našoj zemlji Jugoslaviji sam imao čast da igram u filmovima majstora, iz vremena jugoslovenskog Crnog talasa, koje je zapravo iznedrilo Fest. U tom smislu sam jedan od predstavnika jugoslovenskog filma”.

Zorana Jevtić
foto: Rade Šerbedžija

Šerbedžija je komentarisao i svoje učešće u filmu "Ribanje i ribarsko prigovaranje" Milana Trenca, koji se premijerno u Srbiji prikazuje na Festu:

"Iznad svega me fascinirao panslavizam. Petar Hektorović je bio istinski panslaven – govorio je o ujedinjenju Slavena, da je taj slavenski narod veliki narod, i da govori najvećim jezikom na svetu".

Zorana Jevtić
foto: Rade Šerbedžija

Reditelj Milan Trenc je, između ostalog, govorio i o saradnji sa Radetom Šerbedžijom na filmu: "Rade mi je kroz niz telefonskih razgovora dao nekoliko natuknica za film, koje su ga zapravo kompletno promijenile. Ja i Rade u ovom filmu smo stvarno suradnici. Meni se nikad nije desila takva sinergija kakvu sam imao s njim. Bio je to jako naporan projekt, ali sve je bilo radi toga da ja i on provedemo u djelo tu stvar, koju nam je zapravo Petar Hektorović iz neke druge dimenzije dao u amanet da napravimo".

Kurir.rs

Bonus video:

00:14

ISPRAĆAJ ZA KREMACIJU FEĐE STOJANOVIĆA: Glumci, porodica i prijatelji okupili se na Novom groblju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track