EKSKLUZIVNO! KURIR NA SNIMANJU SERIJE SLOŽNA BRAĆA: U nastavku priča se plete i oko nameštanja Evrovizije
Foto: Nemanja Nikolić

NA JESEN

EKSKLUZIVNO! KURIR NA SNIMANJU SERIJE SLOŽNA BRAĆA: U nastavku priča se plete i oko nameštanja Evrovizije

Pop kultura -

Serija "Složna braća" nastala je 1995. godine, a na jesen dobija svoj nastavak. Ekipa Kurira družila se proteklog vikenda s ekipom na snimanju u studiju u Šimanovcima, a svoj autorski pečat u nastavku i dalje daje Dr Nele Karajlić.

- Ideja da se radi nastavak serije tinjala je odavno. Između nove i stare "Složne braće" ja sam imao tri života. Ipak, onda sam se opet vratio u tu kafanu, u kojoj su odnosi posle četvrt veka ostali isti. Uzbudljivo mi je da se vratim na teren devedesetih - kaže Nele.

Serija Složna braća
foto: Nemanja Nikolić

Uz deo ekipe "Nadrealista", ova komična serija iznedrila je i nove glumačke zvezde, kao i replike koje se i danas pamte i koriste. Fenomenalne uloge odigrali su Petar Božović, Vladimir Savčić Čobi, Davor Dujmović, Dražen Janković, Goran Sultanović, Žika Milenković, Zoran Cvijanović. U nastavku je neka nova generacija, jer je malo njih preživelo.

- Eksplodirala je bomba, tj. paketić u minskom polju. Sada dolazi nova generacija. Nisu s nama ni Čobi, ni Daki, ni Drale (brat Neleta Karajlića, op. at.), ni Žika, pa je posvećujemo njima - jasan je Karajlić.

Serija Složna braća
foto: Nemanja Nikolić

Postavu "Složne braće - nove generacije" čine Marko Gvero, Rale Milenković, Nikola Pejaković, Andrija Kuzmanović, Nenad Okanović, Bojan Ivković, Milan Kovačević, Amar Ćorović, Maja Čampar i mnogi drugi. Nele još nije siguran gde će se pojaviti u nastavku:

- Producent Nenad Okanović i ja baš smo pričali o tome. Ideja je da igram jednu ili dve uloge koje će biti potpuno skrajnute od glavnog toka radnje. Publici bi bilo zbunjujuće da me vide živog. Negde će me udenuti.

Serija Složna braća
foto: Nemanja Nikolić

Naša ekipa prisustvovala je snimanju scene između Nataše Ninković i Ljubiše Savanovića, koji hoće da nameste glasanje na Pesmi Evrovizije.

- Poklopilo se da to snimamo na dan kad je finale ovog takmičenja. Napravili smo priču o Evroviziji, u kojoj se, poput ove realnosti u kojoj živimo, region okupi oko jedne takmičarke, kao što ima podršku grupa Hurricane. Epizode će imati zaokruženu dramaturgiju. Jedna priča biće smeštena u jednu epizodu, za razliku od prvog serijala. Sad je došlo drugo vreme i publika ne čeka seriju da se pojavi, već svi počinju da ih bindžuju - konstatuje glumac.

Serija Složna braća
foto: Nemanja Nikolić

Autori scenarija su Nele Karajlić i njegov sin Srđan Janković, a supruga Sanja je radila scenografiju.

- Srđan je bio motor dramaturških ubrzanja, a ja sam bio zadužen da deskripciju. Nije bilo planirano da tako radimo, nego nas je korona na to pritisla. On je bio u Kanadi, ja u Beogradu. Odlučili smo tada da pravimo scenario za seriju.

Producent "Složne braće" je Telekom Srbija, dok je izvršna produkcija poverena ETM produkciji. Serija će se prikazivati na Superstar televiziji, kao i na RTS ili nekoj drugoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom. Ekipa će raditi do kraja jula, a u planu je da se snimi 12 nastavaka.

Kurir/ Ljubomir Radanov, Foto: Nemanja Nikolić

Bonus video:

01:08

KULTURA JE KLJUČ JEDNOG NARODA! Nele Karajlić: Narod se ne prepoznaje po BDP, nego po pesmama (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track