BILA SAM LJUBOMORNA NA GLOGOVCA! Nataša Ninković priznala: Mislila da ta nagrada pripada meni, ja sam je i dočekala!
Foto: Vladimir Šporčić

glumica nagrađena u rodnom Trebinju

BILA SAM LJUBOMORNA NA GLOGOVCA! Nataša Ninković priznala: Mislila da ta nagrada pripada meni, ja sam je i dočekala!

Pop kultura -

Spektakularnim otvaranjem, vatrometom i dodelom Zlatnog platana glumici Nataši Ninković, u Trebinju je počeo deveti po redu Festival mediteranskog i evropskog filma.

U veličanstvenom ambijentu ispod zidina Starog grada, na obali reke Trebišnjice, oduševljena publika u njenom rodnom gradu pozdravila je dobitnicu burnim aplauzom. Nataša im se nakon toga obratila s posebnim emocijama. Prvakinja Drame Narodnog pozorišta iz Beograda nije krila da joj je ova nagrada postala najdraža u veoma bogatoj karijeri, jer ipak je to potvrda da njen rad ceni njeno Trebinje.

- Sve dok ne dobijete potvrdu od svog grada da vredite, džaba vam je. Ja sam večeras tu potvrdu dobila - kazala je Ninkovićeva primajući priznanje iz ruku gradonačelnika Mirka Ćurića.

Nebojša Glogovac
foto: ATA Images

Ona je podsetila da je upravo u Trebinju dobila i prvu nagradu u životu - Zlatnu masku na Festivalu dramskih amatera Jugoslavije, osamdesetih godina prošlog veka.

I nagradu trebinjskog film festivala, istakla je Ninkovićeva, poželela je kada je videla kod svog velikog prijatelja - rođenog Trebinjca, kojem nije priznavala da je pravi Trebinjac - pokojnog glumca Nebojše Glogovca, na centralnom mestu u njegovoj vitrini, koja je bila prepuna filmskih i pozorišnih nagrada.

- Meni nije bilo pravo. Prvi put sam bila ljubomorna na njega jer sam nekako mislila da ta nagrada pripada meni. I evo - ja sam je dočekala - istakla je glumica, ispraćena aplauzima svojih sugrađana.

Natasa Ninkovic
foto: Sonja Spasić

Dosadašnji dobitnici ovog priznanja su i Milena Dravić, Voja Brajović, Anica Dobra, Petar Božović, Irfan Mensur, Neda Arnerić, Ana Sofrenović i Franko Nero.

Festivalu prisustvuje i bivši ministar kulture Branislav Lečić u društvu nove devojke Jelene.

Program devetog trebinjskog filmskog festivala obuhvata ostvarenja iz Bosne, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Švedske, Nemačke, Belgije, Francuske, Italije, Izraela, Albanije, Turske i Tunisa, objedinjene sloganom "Pod svetlom mesečeve reke".

Festival je otvorio na terasi "Humsko" na obali Trebišnjice film "Četiri priče" trebinjskog autora Dragana Rajića i tunisko-belgijsko-francuska koprodukcija "Čovek koji je prodao svoju kožu" sa Monikom Beluči u glavnoj ulozi, koji je prikazan u Domu mladih.

Do 8. avgusta na još četiri lokacije (Kulturni centar Trebinje, Muzej Hercegovine i terasa hotela "Leotar") biće prikazano 26 filmova. Zlatni platan glumcu Svetozaru Cvetkoviću biće uručen u subotu na svečanosti u Kulturnom centru.

Miroslav Antić, Svetozar Cvetković, Mokrin
foto: Kurir/S.U.

Kurir.rs

Bonus video:

00:26

KAO DA JE POSLEDNJA PREDSTAVA: Boda Ninković OTVORENO o BORBI sa koronom (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track