KNJAŽEVAC DOBIJA FESTIVAL KLASIČNE MUZIKE: Muzičari sviraju u čast Predraga Miloševića
Foto: Privatna Arhiva

lepe vesti

KNJAŽEVAC DOBIJA FESTIVAL KLASIČNE MUZIKE: Muzičari sviraju u čast Predraga Miloševića

Pop kultura -

Na programu tokom četiri dana naći će se muzika nastala od perioda baroka do avangarde, sa akcentom na savremeno srpsko stvaralaštvo, kaže violinista Dušan Panajotović.

Festival kulture mladih Srbije godinama se održava u Knjaževcu, a prvi put će ove godine biti održana manifestacija u slavu klasične muzike. Mladi violinista Dušan Panajotović od 23. avgusta od 26. avgusta okupiće svoje kolege, koje će svirati u čast Predraga Miloševića.

- Muzički festival nastao je kao sećanje na ovog čuvenog i zaslužnog Knjaževčanina, na kompozitora, dekana Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i organizatora muzičkog života. Na programu festivala naći će se muzika nastala od perioda baroka do avangarde, sa akcentom na savremeno srpsko stvaralaštvo - kaže Panajotović.

Koncerti se održavaju u svečanoj sali Muzičke škole "Predrag Milošević" u Knjaževcu. Pokrovitelji koncerata su SOKOJ i opština Knjaževac. Prijatelji festivala su Beogradski trio, Četiri gudača i Rotari klub iz ovog grada.

Festival
foto: Promo

Kurir.rs

Bonus video:

00:25

NAŠ NAJPOZNATIJI VIOLINISTA O SVOM POVRATKU U SRBIJU: Oduvek sam želeo da se vratim, hoću da moj sin raste uz baku i deku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track