03:08

FILMSKE SUSRETE U NIŠU OTVARA TOMA: Publika NEĆE gledati Južni vetar 2, a najavljen je dolazak OVIH glumaca!

ZVANIČNO

FILMSKE SUSRETE U NIŠU OTVARA TOMA: Publika NEĆE gledati Južni vetar 2, a najavljen je dolazak OVIH glumaca!

Pop kultura -

Filmski susreti u Nišu počinju sutra, u subotu 21. avgusta, a publika neće videti film "Južni vetar 2", već će smotru glumaca otvoriti ostvarenje o našem poznatom pevaču i kompozitoru Tomi Zdravkoviću pod nazivom "Toma".

Vladan Živković, umetnički direktor festivala je objasnio da je autorska ekipa želela da gostuje s filmom, ali da su tražili da on isključivo otvori festival.

Savić, Živković, Dabić
foto: Kurir/M.S.

- Ne znam, ja za ovoliko godina koliko sam u organizaciji Filmskih susreta (od 1971. godine), ne pamtim takav uslov. Bilo je ponuđeno da na otvaranju budu i "Toma" i "Južni vetar" pa čak i da vuku šibice koji će ići prvi, ali od svega toga nije bilo ništa - rekao je Živković. On je rekao da je selektorska ekipa bila na mukama jer su ove godine sjajni filmovi ponuđeni, a trebalo je izabrati samo 11 filmskih ostvarenja.

Na konferenciji je rečeno da će se pred publikom verovatno prve večeri pojaviti Dragan Bjelogrlić, producent "Tome". Najavljeni su glumci Marko Živić, Tamara Dragićević i drugi.

U žiriju festivala biće predsednica Ljiljana Dragutinović, a ostala dva člana su Svetislav Bule Goncić i Branislav Tomašević.

Kompelet karata je u prodaji za minimalnih 2.000 dinara, a posetioci će morati da imaju dokaz da su vakcinisani, a radiće se i brzi testovi na korona virus na početku Letnje pozornice u Tvrđavi. Posetioci su dužni da nose maske.

Nagrade za glumce su smanjene pa će najviša nagrada "Grand pri" iznositi manje nego pretperošle godine za 200.000 dinara tako da će najbolji glumac dobiti 500.000 dinara.

Savić, Živković, Dabić
foto: Kurir/M.S.

Kurir/M.S.

Bonus video:

05:01

KURIR NA SARAJEVO FILM FESTIVALU: Nečista krv oduševila prisutne, večeras dodela nagrada, sutra premijera filma Toma!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track