00:58

POČEO FILMSKI FESTIVAL U NIŠU: Premijera Bjelogrlićevog filma Toma na otvaranju

NIŠ

FILMSKI SUSRETI OTVORENI PREMIJEROM BJELOGRLIĆEVOG FILMA "TOMA" : Ljiljana Blagojevic dobitnik nagrade Pavle Vuisić

Pop kultura -

Festival glumačkih ostvarenja je po 56. put otvoren u Nišu i to premijerom Bjelogrlićevog filma "Toma".

Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma. Gledalište popularnih Filmskih susreta bilo je ispunjeno do poslednjeg mesta, a tokom 140 minuta trajanja filma naizmenično je bilo smeha i plača u publici.

Ključeve grada je predsednici žirija, glumici Ljiljani Dragutinović predala gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Nagradu za doprinos ulogama u domaćem filmu dobila je glumica Ljiljana Blagojevic, a Vladan Živković joj je uručio nagradu. Ova sjajna glumica otvorila je festival.

Ljiljana Blagojević, Filmski susreti Niš
foto: Kurir/M.S.

- Nadam se da ćemo svi zajedno uživati u ostvarenjima sjajnih glumaca. Tvrđava je naša - uzviknula je Ljiljana koja će sa kolegama Svetislavom Buletom Goncićem i Branislavom Tomaševićem imati izuzetno težak zadatak jer je ova jedna od boljih produkcijskih godina u bližoj istoriji festivala zato što se slobodno može reći da nema lošeg filma.

To je potvrdio i umetnički direktor festivala Vladan Živković koji je rekao da je bilo dosta teško izabrati 11 od 24 ponuđena filma.

Festival otvara film "Toma", reditelja Zorana Lisinca koji govori o životu muzičke legende, Tomi Zdravkoviću. Skoro cela ekipa na čelu sa producentom Draganom Bjelogrlićem je stigla u Niš da bi se poklonila publici.

Letnja pozornica u Tvrđavi je bila dupke puna, a većina posetilaca je poštovala epidemiološke mere zbog korona virusa.

Ljiljana Blagojević, Filmski susreti Niš
foto: Kurir/M.S.

U narednim danima Srpsku premijeru imaće film "Nečista krv – greh predaka" Milutina Petrovića. Takođe premijerno biće prikazan i film "Pucnji u Marseju" Gordana Matića.

Dejan Dabić iz Niškog kulturnog centra, organizatora festivala, ukazao je na to da će na Filmskim susretima svetsku premijeru imati televizijski film "Ne igraj na Engleze" u režiji studentkinje Maše Šarović.

Prikazaće se i filmovi "Živ čovek" Olega Novkovića, "Dohvati nebo" Milutina Darića, "Aleksandra od Jugoslavije" Zdravka Šotre, "Lihvar" Nemanje Ćeranića, "Jedini izlaz" Darka Nikolića, "Oaza" Ivana Ikića i "Vikend sa ćaletom" Miroslava Momčilovića. Za kraj susreta uslediće film o glumačkoj legendi Zoranu Radmiloviću.

Ljiljana Blagojević, Filmski susreti Niš
foto: Kurir/M.S.

(Kurir.rs/S.M.)

Bonus video:

00:35

STANIJA I MARKO OTIŠLI NA SELO: Starleta nabrala pune kante MALINA, kaficu pije na travi, a njen dečko skinuo majicu! IDILA! VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track