VRANJE OVACIJAMA DOČEKALO EKIPU FILMA! Nečistu krv videlo već 22.000 ljudi, a Katarina otkrila kako je postala slobodoumna žena
Foto: Promo

Uzbudljiv vikend

VRANJE OVACIJAMA DOČEKALO EKIPU FILMA! Nečistu krv videlo već 22.000 ljudi, a Katarina otkrila kako je postala slobodoumna žena

Pop kultura -

Ekipa filma "Nečista krv - greh predaka" preksinoć je pozdravljena burnim aplauzom na premijeri u pozorištu "Bora Stanković" u Vranju. Publici su se poklonili Katarina Radivojević, Aleksandar Ristoski, Marko Grabež i reditelj filma Milutin Petrović. A neobično ostvarenje nastalo po scenariju Voje Nanovića je osvojilo još jednu nagradu. Glumac Feđa Štukan dobio je specijalno priznanje za izuzetno glumačko ostvarenje za ulogu Kolja na 56. Filmskom susretu u Nišu.

Dugoočekivani film reditelja Milutina Petrovića prvog vikenda u bioskopima je pogledalo 22.000 gledalaca.

Katarina Radivojević, Film Nečista krv
foto: This and That produkcija

Glavna glumica Katarina Radivojević kazala je pre premijere da postoje stvari koje je vezuju za Vranje, pre svega prijateljstvo s Tomislavom Simonovićem, koji potiče iz stare vranjske porodice, i njegovim sinovima sa kojima se privatno druži.

- Scenario filma je malo modifikovan, tako da to nije ona "Nečista krv" na koju su možda Vranjanci navikli, ali recimo da je 80 odsto preneto na film onako kako je Bora Stanković to osmislio. Meni je on jedan od omiljenih pisaca još od detinjstva. Ljubav prema toj i takvoj književnosti negde je uticala i na moju slobodoumnost i takva sam i danas - rekla je Radivojevićeva okupljenim novinarima.

Film je dosad proglašen najboljim po izboru publike na 28. Evropskom filmskom festivalu Palić, osvojio je i prvu nagradu na 45. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji (za scenaristu Vojislava Nanovića i autora adaptacije scenarija Milenu Marković), dok je čitav glumački ansambl dobio priznanje za najbolje glumačko ostvarenje na Dunav film festu. Bioskopska distribucija u Srbiji i celoj Evropi počela je istovremeno, 26. avgusta, i sa velikim iščekivanjem bioskopske publike otvorila jesenju sezonu bioskopa.

Film Nečista krv
foto: This and That produkcija

Kurir.rs

Bonus video:

03:05

KOLIKO ME POVREDIŠ, TOLIKO TI I VRATIM: Katarina Radivojević nikad otvorenija, evo kako se nosi sa onima koji je iznevere!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track