BJELIN SIN NOVI ČLAN JUGOSLOVENSKOG DRAMSKOG POZORIŠTA! Alekseju Bjelogrliću jedna od prvih uloga biće IVO ANDRIĆ
Foto: Damir Dervišagić

pojačanje

BJELIN SIN NOVI ČLAN JUGOSLOVENSKOG DRAMSKOG POZORIŠTA! Alekseju Bjelogrliću jedna od prvih uloga biće IVO ANDRIĆ

Pop kultura -

Mladi glumac Aleksej Bjelogrlić od danas je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, saopštili iz ove kuće.

JDP je značajno podmladilo ansambl kome su se u poslednje dve godine pridružili Milica Gojković, Joakim Tasić, Miodrag Dragičević, Sanja Marković, Jovana Belović a od danas i Aleksej Bjelogrlić.

Njega krajem septembra očekuje premijera predstave Široka zemlja Artura Šniclera u režiji Marka Manojlovića a već u oktobru premijera predstave !Zagreb – Beograd via Sarajevo! Jelice Zupanc u režiji i adaptaciji Gorčina Stojanovića u kojoj će igrati Ivu Andrića.

Ivo Andrić
foto: Privatna arhiva

Aleksej Bjelogrlić, sin Dragana Bjelogrlića, još uvek je student glume u klasi Dragana Petrovića Peleta. Da krv nije voda, govori i činjenica da se Aleksej već igrao i serijama "Žigosani u reketu", "Senke nad Balkanom" i "Južni vetar". Mladi glumac, podsetimo, debitovao je kao dete u filmovima Dragana Bjelogrlića, u prvom i drugom delu "Montevidea". Prvi put mladi glumac pojavio se na malim ekranima 2010. u ulozi malog Tirketa, dok se u drugom nastavku ovog Bjelinog režiserskog prvenca pojavljuje već kao desetogodišnji fudbaler.

Aleksej Bjelogrlić
foto: JDP

Aleksej se oprobao kao glumac i na pozorišnim daskama i stao na scenu Narodnog pozorišta u komadu "Dobro pamtim sve", koji je režirao njegov otac povodom 70 godina fudbalskog kluba Partizan. Rame uz rame igrao je s Predragom Ejdusom, Nenadom Jezdićem i Nadom Šargin.

Dragan Bjelogrlić
foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs

Bonus video:

08:21

TOMA JE CEO ŽIVOT BIO ZALJUBLJEN U SILVANU! Bjelogrlić iskreno s novinarima: Evo ko mu je otkrio ovu tajnu i kako je našao glumce!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track