Najnovije vesti

OTKRIVAMO! LJUBAVNI TROUGAO TOME, SILVANE I LAZIĆA! Savić: Ta epizoda je bila pre mene i smatrala sam je vrednom za Dragoslava
Foto: PROMO/Aleksandar Kujučev, Aleksandar Jovanović Cile

MALE TAJNE

OTKRIVAMO! LJUBAVNI TROUGAO TOME, SILVANE I LAZIĆA! Savić: Ta epizoda je bila pre mene i smatrala sam je vrednom za Dragoslava

Pop kultura
10:40h

Film "Toma" Dragana Bjelogrlića i Zorana Lisinca uskoro stiže u domaće bioskope, a u njemu je veoma važan deo priče i Silvana Armenulić. Bjelogrlić je već ranije najavio da je Toma bio zaljubljen u koleginicu, a u prvoj kritici navodi se da je važan deo cele slagalice i uvid u brak Silvane i tenisera Radmila Armenulića, kao i njeno navodno neverstvo s rediteljem Dragoslavom Lazićem, koji nisu osvetljeni do kraja.

- Film nisam video, pa taj deo ne mogu da komentarišem. Taj trač sam i ja čuo. Svašta se priča o ljudima iz sveta filma. Ona je pevala u emisiji koju sam ja režirao. Silvana je bila dobar čovek. Bila je tada velika zvezda, ali je u pauzama snimanja razgovarala sa svima i bila ljubazna prema statistima - kaže za Kurir reditelj Lazić.

Dragoslav Lazić

O ovoj priči i navodnoj ljubavi objavljen je na fan stranici "Silvana Armenulić" veliki intervju bivše Lazićeve supruge, pevačice i glumice Snežane Savić. Ona se rado seća Silvane Armenulić. Pevajući njenu pesmu "Rane moje" položila je audiciju, a tada je neko iz žirija rekao:

- Ova je lepša od Silvane!

- Priznajem da su mi te reči imponovale, jer u to vreme Silvana je bila simbol ženstvenosti, dame i prirodne lepote na našim prostorima. Bila je velika zvezda, naročito u urbanim sredinama. U to vreme imali ste muzički stil koji se oslanjao na izvorni melos i urbanu narodnu muziku, čiji je pionir bila upravo Silvana. Kasnije će doći Toma, Šaban, Meho, Radusinović, Kalezić... U to vreme gradska i urbana populacija je slušala Silvanine "Rane moje", "Noćas mi srce pati", "Ja nemam prava nikoga da volim", "Srce gori, jer te voli", a selo je i dalje tapkalo uz klasične narodnjake.

Dragan Trkulja, Snežana Savić
foto: Dragan Kadić, Aleksandar Jovanović

- Na audiciji za glumce, mogao si se kao komičar ili imitator pojaviti sa pesmom "Šaram ćilim vijugama" ili "Imam, nano, dva dilbera", ali kad se zapeva starogradska muzika, romansa ili neke Silvanine pesme, profesori to gledaju drugačije, ozbiljnije... Ja sam zahvaljujući "Ranama", između ostalog, položila audiciju - seća se Snežana.

Kasnije je karijeru gradila na dva koloseka - pevačkom i glumačkom. I privatno je Snežana imala neku neposrednu vezu sa Silvanom. Njen prvi suprug Dragoslav Lazić, koji je bio smrtno zaljubljen u pevačicu, nikada se nije uspeo osloboditi te zaljubljenosti, ali Snežana je, kako kaže, znala sa tim da se nosi.

- Ta njegova epizoda u životu je bila pre mene i smatrala sam je vrednom i za Dragoslava. Ipak je Silvana bila i ostala lepotica, a tada je lepota bila na ceni. Danas, nažalost, nije. Danas je dostigla nivo kulta, postala je imperativ. Moraš da budeš lep po svaku cenu, a plastična hirurgija pruža neverovatne mogućnosti. E, tu je Silvanina prednost. Ona je imala sve ono što danas ne mogu doraditi ni plastični hirurzi.

Silvana Armenulic, Toma Zdravkovic
foto: Printscreen, Printscreen YT

Snežana je imala i zajedničke nastupe sa Silvanom. Pamti je po lepim gestama, profesionalizmu i dobroti.

- Od Silvane sam čula savete da treba da budemo dobri ljudi. I kad se setim njenih saveta i reči, u današnje vreme mi se čini da nam nedostaje Silvana i ljudi slični njoj, a bilo ih je malo. I zato se ne vraćamo fundamentalnim društvenim i ljudskim vrednostima - ispričala je Savićeva u intervjuu za magazin Helou.

Film Toma
foto: PROMO/Aleksandar Kujučev

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track