U 30. GODINI PREMINUO OD OPAKE BOLESTI: Neša Leptir NAJTUŽNIJE stihove napisao u BOLNICI, a njegove poslednje reči slamaju srca
Foto: Printscreen

danas bi napunio 62 godine

U 30. GODINI PREMINUO OD OPAKE BOLESTI: Neša Leptir NAJTUŽNIJE stihove napisao u BOLNICI, a njegove poslednje reči slamaju srca

Pop kultura -

Nenad Radulović, poznatiji kao Neša Leptir danas bi napunio 62 godine da nije prerano preminuo u 30. godini života u februaru 1990.

Za samo deset godina sa bendom "Poslednja igra leptira" je ostavio neizbrisiv trag na muzičkoj sceni.

Bend "Poslednja igra leptira" je osnovan 1977. godine, a do 1981. nastupali su kao akustičarski sastav i tada održali više od 200 koncerata bez ijednog izdatog albuma.

Neša Leptir
foto: Printscreen

Pred smrt, dok je ležao u bolnici, napisao je tekst za pesmu "Suze sa zvezda padaju", a njegova porodica je 28 godina kasnije izrazila želju da Milan Đurđević, frontmen “Nevernih beba” napiše za nju muziku i aranžman.

- Šalio se dok je bio u bolnici. Pre toga je želeo da ponovo poseti Liku, mesto gde je rođena naša majka i gde je proveo divne dane sa drugarima u šatorima. Želeo je još jednom da ponovi tu scenu iz svog života. Ali nije stigao. Čak i ovaj spot donekle dotiče tu njegovu ljubav prema prirodi i želju da se poistoveti sa njom. Kada je kao dečak sa tatom otišao na pijacu da kupe božićnu jelku i video da je to sečeno drvo koje je bilo živo, plakao je. Nisu mogli danima da ga smire. Emociju je imao ne samo prema ljudima, već prema svim živim bićima. Voleo je da šeta po kiši, naročito leti. I smeh i plač su u kategoriji ljudskih osećanja. I jedno i drugo ima istu vrednost i to je negovao kroz život i stvaralaštvo. Na pitanje šta bi Neša rekao da je živ i da je čuo pesmu, njegov brat kaže: "Da je živ rekao bi: "Bravo majstori." A zatim: "Izvinite što sam zakasnio." Onda bi se nasmejao, uozbiljio a zatim pustio suzu" - pričao je njegov brat.

Podsetimo, Neša Leptir preminuo je 12. februara 1990. u tri sata ujutro. Poslednje reči, na pitanje svog brata kako se oseća, bile su mu: "Dobro sam, samo jedino ne mogu da igram fudbal". Dvadeset minuta kasnije je izdahnuo.

Neša Leptir
foto: Printscreen

Kurir.rs/I.B.

Bonus video:

00:16

KOMEMORACIJA LANETU GUTOVIĆU U JDP: Prijatelji i kolege se opraštaju od velikog glumca, stigao i Dačić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track