OVO ĆE ISTOPITI I NAJTVRĐA SRCA: Ivan Tasovac na klaviru MAESTRALNO je izvodio najpoznatije kompozicije, ČISTA EMOCIJA (VIDEO)
Foto: Printscreen/Instagram

virtuoz

OVO ĆE ISTOPITI I NAJTVRĐA SRCA: Ivan Tasovac na klaviru MAESTRALNO je izvodio najpoznatije kompozicije, ČISTA EMOCIJA (VIDEO)

Pop kultura -

Čuveni umetnik, majstor na klaviru i dugogodišnji direktor Beogradske Filharmonije, Ivan Tasovac preminuo je iznenada večeras u 55. godini.

Ivan Tasovac
foto: Damir Dervišagić

Tasovac je diplomirao klavir na Konzervatorijumu "Petar Iljič Čajkovski" u Moskvi u klasi profesora Sergeja Dorenjskog. Bio je direktor Beogradske filharmonije od 23. marta 2001 do 2013. godine. Početkom 2014. na konkursu za novog direktora jednoglasno je izabran kao najbolji kandidat za ovu poziciju.

Na klaviru mu nije bilo ravnog i iako se odlično snalazio na funkciji prvog čoveka Beogradske Filhramonije, Ivan Tasovac neprevaziđen je bio na dirkama klavira.

- Ako ste se pitali šta znači Gnosien - opustite se jer ne znači ništa. Erik Sati je naprosto bio duhovit tip i voleo je da izmišlja kako nove reči tako i bizarne naslove za svoje kompozicije - piše u opisu snimka maestralne Satijeve izvedbe.

- Mocart, relativno mamuran, se budi posle rejv žurke na Egzitu od buke navijača koji ispod njegovog prozora pevaju “Bella Ciao" - u svom stilu napisao je Ivan Tasovac tada ispod video snimka.

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

01:29

KOMEMORACIJA VOLJENOM GLUMCU NEŠI NENADOVIĆU! Milica Milša se gušila u suzama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track