MOGU DA SE PORODIM SVAKOG DANA: Marija Petronijević bori se sa koronom u 9. MESECU trudnoće, glumica otkrila kakve SIMPTOME ima!
Foto: Printscreen

ima bolove u mušićima

MOGU DA SE PORODIM SVAKOG DANA: Marija Petronijević bori se sa koronom u 9. MESECU trudnoće, glumica otkrila kakve SIMPTOME ima!

Pop kultura -

Glumica Marija Petronijević u devetom je mesecu trudnoće, a nedavno je sazbala da je pozitivna na virus korona. Ipak, zahvaljujući vakcini, glumica ima blaže simptome.

Marija Petronijević
foto: Filip Plavčić

Kako je istakla, tokom cele trudnoće pridržavala se svih epidemioloških mera, a drugu dozu vakcine primila je u osmom mesecu trudnoće. Iako nije želela da ova informacija dospe u javnost, Marija je otkrila da dane pred porođaj provodi u izolaciji, ali i da osim glavobolje i bola u mišićima nema veće tegobe.

"Za sada je moje zdravstveno stanje dobro. Prvi dan sam imala temperaturu 37,4, od tada je nemam. Imam bolove u mišićima, glavobolju i zapušen nos", objasnila je Marija, koja otkriva da joj najteže pada to što je u poodmakloj trudnoći, te da može da se porodi svakog dana.

Marija Petronijević
foto: Printscreen Instagram

"Dodatno stvar otežava to što sam ušla u deveti mesec trudnoće, pa bi hipotetički porođaj mogao da se desi bilo kada. Trenutno sam izolovana da neko od meni dragih i bliskih ljudi ne bi dobio koronu, jer mi je zdravlje svih na prvom mestu. U slučaju pogoršanja zdravstvenog stanja svakako ću se javiti u bolnicu", rekla je glumica, pa objasnila da je preduzela sve mere da bi tokom pandemije koronavirusa zaštitila svoje zdravlje.

"Drugu dozu vakcine sam primila 24. septembra, u osmom mesecu trudnoće, nakon konsultacija sa profesorima Medicinskog fakulteta u Beogradu. Vakcinisala sam se vakcinom koja je preporučena trudnicama. Na poslednjem merenju antitela, koje je urađeno početkom oktobra, videlo se da su antitela formirana. Međutim, još u momentu vakcinacije, objašnjeno mi je da virus mutira, da forme virusa s kojim mogu doći u kontakt mogu biti izmenjene i da će vakcina pomoći u segmentu potpune ili delimične zaštite. Objasnili su mi da ću, u slučaju infekcije, imati spremnu količinu antitela i da će organizam brže naći načina da se izbori. Računajući na to, nastavila sam da se pridržavam epidemioloških mera, koje su podrazumevale distancu i nošenje maske u svakodnevnom životu. Međutim, živeti okružen ljudima koji i dalje ne veruju u koronu ili zanemaruju epidemiološke mere znači biti izložen stalnom riziku od obolevanja i mogućem zaražavanju, bilo da ste u prodavnici, na benzinskoj pumpi, pijaci, pekari ili bilo kom mestu", rekla je Marija i dodala da se svakodnevno kontroliše.

Marija Petronijević
foto: Damir dervišagić

"Analize krvi radim na 48-72 sata i lekari to prate. One su za sada u granicama onoga što se kod korone može očekivati. Vakcina je, prema procenama srpskih lekara, dala neki nivo zaštite i zato za sada imam lakše simptome. trenutno se osećam dobro u fizičkom smislu. Nadam se brzom potpunom oporavku, jer još uvek ima poslova koji se tiču poljoprivrede koje nisam završila, a koje želim samostalno da obavim pre porođaja", rekla je za kraj glumica.

Podsetimo, Marija Petronijević se pre nekoliko godina vratila u rodno selo Visibaba, pored Požege, gde se bavi poljoprivredom. Glumica redovno na Instagramu objavljuje fotografije na kojima se vidi kako obavlja seoske poslove.

Marija Petronijević
foto: Pritnscreen

Kurir.rs/A.A./alo

Bonus video:

01:14

IVAN BOSILJČIĆ VOZILOM RASTURA STADO OVACA: Glumca pokazao sa čim se susreo daleko od Srbije, evo u kakvu GUŽVU je upao! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja