tuga

OVAKO JE MARKO ŽIVIĆ PRIČAO O SUŠTINI ŽIVOTA I ZAPAMTITE: Sutra se život završava, šta si uradio ako ljudima nisi POMOGAO?

Pop kultura -

Glumac Marko Živić preminuo je u 49. godini od posledica korona virusa. Poslednje tri nedelje proveo na bolničkom lečenju. Ostaće upamćen po bogatoj pozorišnoj i televizijskoj karijeri.

Glumac je govorio da je Beograd njegov dom, a da je njegova kuća - Kruševac.

Za rodni grad, posebno je bio vezan zbog Lazarice u koju je, kako je pričao, uvek dolazio, kad god je u Kruševcu. Kako je za Kruševac govorio da mu je kuća - na Lazaricu je gledao kao na stub te kuće.

- Bog je u svima nama, i vera je u svima nama, kao i želja da se pomogne. Moja porodica i ja smo se godinama trudili da pomognemo tamo gde možemo. Mislim da je to naš zadatak... Sutra se završava život, a šta si uradio ako nisi nekome pomogao? - govorio je Marko.

Voleo je da provodi dane detinjstva u vikendici na Jastrepcu, gde se divio čuvenom Slavujevom brdu, miru, tišini, prirodi.

Glumac je umeo da naglasi da je ponekad posebno voleo da vreme provodi sam-

- Mislim da samoća čoveku donosi suštinu. Mislim da, kad sklopiš svoje misli, i tuđe misli će ti biti jasnije.

O drugarstvu je govorio, između ostalog i sećajući se prijatelja svog oca čije je stavove po tom pitanju i on prihvatio. Među njima je i poruka da "prijatelji opstaju samo kada jedan zna kada treba da ućuti".

Sebe je smatrao emotivnim čovekom, i isticao je da upravo glumac treba da pruži emotivnost publici koja može i treba da je prepozna. Držao se ideje da javne ličnosti imaju obavezu preuzimanja edukativne uloge.

- Dokle god ja budem mogao da, svojim delanjem, postupcima i svojim ulogama, prijateljstvima, svojim humanitarnim radom - pomognem, ja ću tu biti. Onog trenutka kad ne budem mogao, ja ću se povući - rekao je jednom za "RTS".

Marko Živić
foto: Printscreen/RTS

kurir.rs

Bonus video:

00:13

MARKO ŽIVIĆ SE DOHVATIO GRABULJE! A tek da vidite u kakvom izdanju: Glumac pokrenuo LAVINU KOMENTARA! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track