06:33

TREBA VRATITI DOSTOJANSTVO NARODNOM POZORIŠTU! Bule Goncić najavio korenite promene POŠTOVAĆE SE SRPSKO KULTURNO NASLEĐE

NOVI VRŠILAC DUŽNOSTI

TREBA VRATITI DOSTOJANSTVO NARODNOM POZORIŠTU! Bule Goncić najavio korenite promene POŠTOVAĆE SE SRPSKO KULTURNO NASLEĐE

Pop kultura -

Glumac Svetislav Bule Goncić imenovan je za vršioca dužnosti Narodnog pozorišta, nakon što je na sednici Vlade Srbije smenjena upravnica Ivana Vujić.

O problemima sa kojima se bori nacionalni teatar, kao i o budućnosti ustanove u jutarnjem programu Kurir televizije govorio je upravo Bule Goncić.

Svetislav Bule Goncić
foto: Kurir televizija

- Ovo je jedan period u kome treba vratiti dostojanstvo Narodnom pozorištu i postaviti jedan normalan tok rada. To je skup problema koji mogu da napadnu Narodno pozorište, ali i ostale ustanove kulture, u pitanju je problem strukture preduzeća koji pripada jednom drugom vremenu i jedan koncept na sceni, koji je nasleđen iz jednog drugog vremena, tako da nisu u pitanju samo upravljačke strukture i repertoar, već je potrebna jedna korenita promena i definisanje neke nove estetike - kaže Svetislav Bule Goncić, novi v.d. upravnik Narodnog pozorišta.

Svetislav Bule Goncić
foto: Kurir televizija

- Nije u pitanju modernizacija, već stvar poštovanja. Srbija sada definiše svoj identitet i u tom redefinisanju mi moramo da poštujemo jedno srpsko kulturno nasleđe. Poštujući sve te stvari, mi moramo da pratimo vreme u kome se nalazimo - istakao je Goncić.

- Mi imamo izuzetne mlade pisce i to treba naglasiti, ali siguran nosilac te nove estetike treba da bude budućnost. Na nama je da napravimo platformu, a na mladim ljudima je da iznesu tu novu estetiku.

Kurir.rs

Bonus video:

03:10

OVO JE VELIKI GUBITAK ZA NAŠE GLUMIŠTE: Bule Goncić za Kurir o odlasku Laneta Gutovića: Teško je podneti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track