GORČIN STOJANOVIĆ DRŽI LEKCIJE O MORALU, A UDARIO NOVINARKU S LEĐA Reditelj je vređao dok je uživo izveštavala sa premijere! BRUKA
Foto: Marina Lopičić

Skandal u pozorištu

GORČIN STOJANOVIĆ DRŽI LEKCIJE O MORALU, A UDARIO NOVINARKU S LEĐA Reditelj je vređao dok je uživo izveštavala sa premijere! BRUKA

Pop kultura -

Reditelj Gorčin Stojanović uradio je i verbalno napao novinarku na premijeri predstave "Zagreb - Beograd via Sarajevo", saopštili su iz Tanjuga.

- Jednu od svojih kritičkih opaski na račun stanja u našem društvu - da je ono nepristojno, nesolidarno i da je u njemu na snazi moral jačeg u svakom smislu, Gorčin Stojanović, pozorišni reditelj, pisac brojnih kolumni na temu morala i stanja u našem društvu, demonstrirao je na svom terenu, u JDP pozorištu, na premijeri komada koji je režirao, a na mladoj novinarki TV Tanjug koja je trebalo da isprati premijeru te predstave i da da reč njenom reditelju - Gorčinu Stojanoviću - saopštila je kompanija "Tanjug Tačno".

- Njenu nameru i profesionalni zadatak, a i nju lično, dok je u programu izgovarala najavu pred uključenje sagovornika, Gorčin Stojanović je javno omalovažio dobacivanjem iz pozadine: "Ajde, devojko, ‘oćeš li više, katastrofa, kreni, kreni", a onda ju je u 27. sekundi njenog uključenja udario po leđima i po odlasku dobacio demonstrativno: "prijatno vam".

Gorčin Stojanović
foto: Marina Lopičić

Po svedočenju novinarke, u odlasku je gunđajući komentarisao: "to je Telekom... kao da čekam na operatera... ' još minut, još minut ', šta je bre ovo, užas!" - stoji u saopštenju.

Kompanija "Tanjug Tačno" najoštrije osuđuje ovaj gest Gorčina Stojanovića, smatra ga bahatim, jer je iskoristio priliku koja je trebalo da promoviše jedan kulturni čin da demonstira svoj stav prema našem mediju, verovatno i svoj politički stav i da uvredi novinarku i medij za koji misli da je državni i blizak vlasti.

- A nedopustivim smatramo nasilničko ponašanje prema našoj novinarki, a naročito fizički kontakt sa njom - dodaju.

- Da li to Stojanović prepisuje ponašanje Željka Komšića koji prekida intervju sa novinarom TV Tanjug Markom Ivasom, čime računa da postiže veći efekat nego da je završio razgovor sa novinarom i odgovorio na pitanja koja mu se postavljaju? Taj Komšićev postupak smo u pravi mah shvatili kao moguću slučajnost, koja se kasnije pokazala opasna za bezbednost Marka Ivasa. Međutim, sada sa opravdanjem počinjemo da verujemo da taj postupak postaje prepisivački, a cilj mu je, umesto prezentacije ideja, informacija, planova, "krađa" medijske pažnje za nešto potpuno suprotno tome. Naša kompanija ne želi da deli svoje sagovornike i da razmišlja o prostoru koji će im ustupiti pretpostavljajući njihove stavove o nekim ključnim pitanjima - koja u svojoj uređivačkoj koncepciji ima "Tanjug Tačno", ali nećemo dozvoliti ni zloupotrebu tog prostora. Naročito nećemo biti promoteri nepristojnosti, bahatosti, niti ćemo davati prostor ličnostima koje dozvoljavaju sebi takvu slobodu da ponižavaju našu novinarku, a naročito ne da sa njom ostvaruju fizički kontakt gestovima koji podržavaju taj ponižavajući stav - zaključuje se.

Hana Anđeli Jovčić
foto: Dragan Timotijevic, Belmondo rgb

Glumica Hana Anđeli Jovčić je nedavno za Kurir optužila reditelja da joj je stavio metu na čelo.

- Gorčin postavio metu na moje čelo i mogao je da puca u nju ko je hteo. A hteli su i pucali mnogi. Kad bi neko od mlađih reditelja, još uvek neupućen u klevetu, pomenuo da me želi u podeli, brzo bi uskočila neka koleginica da objasni „kako je Hana teeeško bolesna - ispričala je glumica.

Reditelj se tada nije oglasio, a i dosad nema saopštenja.

Gorčin Stojanović
foto: Marina Lopičić

Kurir.rs

Bonus video:

01:02

POZNATI GLUMCI DOŠLI ISPRED JDP DA PRIME VAKCINU! VOJA BRAJOVIĆ: Sve je bilo organizovano i tačno! Pazićemo kao i do sada (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track