ŠOK UDARAC ZA MODNU INDUSTRIJU: DIZAJNER LUJ VITONA PREMINUO U 41. GODINI Osnivač brenda izgubio bitku s retkom vrstom RAKA
Foto: Profimedia

TUGA

ŠOK UDARAC ZA MODNU INDUSTRIJU: DIZAJNER LUJ VITONA PREMINUO U 41. GODINI Osnivač brenda izgubio bitku s retkom vrstom RAKA

Pop kultura -

Virdžil Abloh, dizajner muške odeće za Luj Viton i osnivač "Off-White-a", umro je u nedelju od raka, navodi se u objavi sa njegovog verifikovanog Instagram naloga. Imao je 41 godinu.

Virgil Abloh
foto: Profimedia

„Užasnuti smo što objavljujemo da je preminuo naš voljeni Virdžil Abloh, žestoko odani otac, muž, sin, brat i prijatelj. Iza njega su ostala voljena supruga Šenon Abloh, njegova deca Love Abloh i Grei Abloh, njegova sestra Edvina Abloh , njegovi roditelji Ni i Eunis Abloh i brojne drage prijatelje i kolege“, navodi se u objavi.

Više od dve godine, Virdžil se hrabro borio sa retkim, agresivnim oblikom raka, srčanim angiosarkomom. Odabrao je da izdrži svoju bitku privatno od postavljanja dijagnoze 2019. godine, podvrgavajući se brojnim izazovnim tretmanima, sve dok je bio na čelu nekoliko značajnih institucija koje obuhvataju modu, umetnost, i kulture, prenosi CNN.

Kreiranje za zajednicu:

Crni dizajneri stavljaju identitet i nasleđe u centar svojih brendova

Uz sve to, njegova radna etika, beskrajna radoznalost i optimizam nikada nisu pokolebali. Vergilija je vodila njegova posvećenost svom zanatu i misiji da otvori vrata drugima i stvori puteve za veću jednakost u umetnosti i dizajnu. Često je govorio: „Sve što radim je za verziju sebe staru 17 godina“, duboko verujući u moć umetnosti da inspiriše buduće generacije.

„Zahvaljujemo vam svima na vašoj ljubavi i podršci i tražimo privatnost dok tugujemo i slavimo Virdžilijev život“, navodi se u objavi.

Luksuzna grupa LVMH, u čijem je vlasništvu Louis Vuitton, objavila je na Tviteru o njegovoj smrti i, u izjavi, citirala predsednika LVMH Bernara Arnoa: „Svi smo šokirani nakon ove strašne vesti. Virgil nije bio samo genijalni dizajner, vizionar, on je takođe bio čovek lepe duše i velike mudrosti“.

Kurir.rs/S.M./CNN

Bonus video:

00:36

POZNATI MODNI DIZAJNER PRESUDIO: Ove popularne pevačice su KRALJICE STILA u Srbiji (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track