U TOMI NEMA NI GORICE POPOVIĆ NI IVE ILINČIĆ ALI SU U SERIJI Ekipu čeka snimanje u SARAJEVU, gde se pevač navukao na kocku
Foto: PROMO/Aleksandar Kujučev

još puno posla pred ekipom

U TOMI NEMA NI GORICE POPOVIĆ NI IVE ILINČIĆ ALI SU U SERIJI Ekipu čeka snimanje u SARAJEVU, gde se pevač navukao na kocku

Pop kultura -

Poznata voditeljka Jovana Joksimović, koja je trebalo da bude deo filma "Toma", nije jedina čije scene su ispale u montaži. Iz priče o životu narodnog pevača Tome Zdravkovića ispali su ili ostavljeni za seriju i kadrovi Gorice Popović, Vaje Dujović, Ive Ilinčić, a uloga Sloboda Ninkovića gotovo je skrajnuta. Na male ekrane serija stiže tek na jesen 2022. godine, zato što ekipu čeka nastavak snimanja u Sarajevu. Datum još nije poznat.

- U regionu nismo imali biografske filmove, ili su bili jako retki. Bilo mi je zanimljivo da se bavim vremenom koje pamtim, nekim ljudima koje sam poznavao. Nadam se da će "Toma" ohrabriti sada i druge autore da prave filmove o ljudima koji su bili ikone i koje su svi voleli. U Sarajevu nas čeka snimanje serije - najavio je Bjelogrlić tokom svetske premijere ovog ostvarenja na Sarajevo film festivalu.

Dragan Bjelogrlić
foto: Damir Dervišagić

Poznati srpski pevač u gradu na Miljacki uradio je neke stvari koje niko nije ponovio. U njegovoj biografiji stoji da je osamdesetih u Sarajevu, u restoranu "84", na platou Skenderije, pevao deset dana zaredom, a došao je samo na jedan dan gostovanja. Naime, u sklopu pomenutog objekta nalazila se kockarnica, igrao se rulet, poker, pio se alkohol, pušile cigarete - noćni život. Kad je uzimao honorar unapred, gubio ga je, a kada je trebalo da zapeva, muzičari su trčali u kockarnicu po njega. Uprkos svim ovim podacima, on je živeo život onakav kakav je želeo.

Gorica Popović
foto: Stefan Jokić

Slobodan Boba Ninković kod svog klasića Bjelogrlića igra oca slavnog pevača, a scene koje se dešavaju u Leskovcu napisao je Dejan Stojiljković.

- Moj lik je više zastupljen u seriji - otkrio nam je nedavno glumac. Gorica Popović u seriji tumači gazdaricu stana u Beogradu u kojem je Toma živeo kao podstanar, a mlada Iva Ilinčić ima veću ulogu.

Slobodan Boda Ninković, Boda Ninković
foto: Vladimir Šporčić

- U seriji "Toma" glumim Slavicu, prvu veliku ljubav slavnog pevača, ali ne i u filmu. Sada se više pišu jaki ženski likovi u odnosu na prošla vremena, zbog čega mi je neopisivo drago, pa mi je želja da dobijem priliku da tumačim neku, kako bismo mi glumci rekli, sočnu junakinju, da ima "mesa", da je potentna, kao i da pročitam neki neverovatan scenario ili dramatizaciju koja bi me oborila s nogu, ali ima vremena za sve. Verujem da svako ima svoj put i svoju priliku, bitno je ostati vredan - izjavila je svojevremeno mlada glumica za Blic.

Iva Ilincic
foto: Stefan Stojanović MONDO

Važan deo Tominog života bila je i novinarka Danka Novović, kao i fudbaler Dragoslav Šekularac, koji isto nisu izostavljeni iz ovog biografskog ostvarenja.

Serija "Toma", kako su ranije najavili producenti Dragan Bjelogrlić i Željko Joksimović, imaće osam nastavaka i režiraće ih Zoran Lisinac, koji je objavio da je ostalo neprikazano 400 minuta materijala. I Jovana Joksimović, kao što je Kurir ekskluzivno objavio, u ovom ostvarenju prvi put se pojavljuje kao glumica. Ona igra novinarku, ali ćemo njene scene s Milanom Marićem videti tek u seriji. Voditeljka je letos za Kurirov dodatak TV ekran otkrila da joj snimanje filma nije bio izazov i da će to biti poslednje njeno pojavljivanje te vrste.

- Pre bih to nazvala pomoć prijateljima. Bila sam prisutna, snimali su tu scenu, bila je potrebna novinarka za nju, i eto mene. Slatka epizoda, ali teško da će se ponoviti - priznala je supruga Željka Joksimovića.

Jovana Joksimović, Željko Joksimović
foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs

Bonus video:

02:02

TOMA OSVAJA AMERIKU: Tamara Dragičević zapevala na premijeri filma u Čikagu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track