NAPADI NA PORODICU BALAŠEVIĆA ZBOG MUZEJA! Ćerka Beba jednim postom svima zapušila usta
Foto: Marina Lopičić, Grad Novi Sad

fajt na mrežama

NAPADI NA PORODICU BALAŠEVIĆA ZBOG MUZEJA! Ćerka Beba jednim postom svima zapušila usta

Pop kultura -

Izgradnja muzeja posvećenog Đorđu Balaševiću podelilo je političare u Novom Sadu, a negativna kampanja krenula je protiv porodice panonskog mornara i na društvenim mrežama. Posle kraće rasprave, Skupština Novog Sada, usvojila je u četvrtak, ubedljivom većinom glasova, Plan generalne regulacije Univerzitetskog parka čime su stvoreni preduslovi da u njemu bude izgrađen muzej posvećen legendarnom kantautoru. Deo opozicije, ali i ljudi s Tvitera burno je reagovorao pozivajući da se izađe se obrani šuma i ne dozvoli da objekat bude "muzej- kafić i hotel".

Đorđe Balašević
foto: Printskrin

Brzo je stigao odgovor preko Fejsbuka od Jelene Bebe Balašević.

"Sećate se možda slučajno onog mog zaključka da je Tviter jedno zeznuto mesto jer ti stvori iluziju da si previše važan? Okačiš svoj selfi sa crnim cvikama, cigaretom među prstima (obavezno) i rukom ispod brade kao da si u najmanju ruku kandidat za Nobelovu nagradu za književnost i lajkovi pršte ? Ksenija, moja sugrađanka, napiše apsolutnu glupost i izmišljotinu, jer lajkovi su važniji od istine kako kaže stara poslovica, i nikom ništa...", napisala je Jelena.

Jelena Balašević
foto: Dragan Kadić

Ona se obratila i lično devojci koja je pokrenula kampanju.

"Nit Balaševići ZAHTEVAJU, nit će biti HOTEL, nit je na kraju krajeva bitno šta će biti u stvarnom svetu, dokle god ti društvene mreže omogućuju da se osećaš važno...

Draga Ksenija, čitala si o sebi i svom suprugu laži. Nije ti bilo pravo. Smatrala si da je to jedna ružna potreba ljudske prirode. I ja to smatram. Odoli tome. I najvažnije od svega ne brini o Đoletovom delu.

Njegove reči nadživeće i tebe i mene i mnoge koji isto kao ti sad, a ja nekad, smatramo da su naše reči na tviteru jaaaako važne. I hvala što si me podsetila zašto se nikad više ne bih vratila na Tviter", završila je mlađe ćerka slavnog umetnika.

Muzej Balašević
foto: Grad Novi Sad

Kurir.rs

Bonus video:

06:15

POTRESNA ISPOVEST OLIVERE BALAŠEVIĆ: Sa suzama govorila o detinjstvu, životu sa Đoletom i novoj knjizi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track