PRVI FILM IZ SRBIJE STIŽE NA NETFLIKS: Nečista krv već je u ponudi, a poznat i datum PREMIJERE!
Foto: This and That Productions

lepo

PRVI FILM IZ SRBIJE STIŽE NA NETFLIKS: Nečista krv već je u ponudi, a poznat i datum PREMIJERE!

Pop kultura -

Film "Nečista krv" u režiji Milutina Petrovića biće prvo ostvarenje na srpskom jeziku koji će se naći na najvećoj filmskoj platformi Netlfiks.

Od danas naslov iz Srbije nalazi se u ponudi vodećeg planetarnog striming-servisa današnjice. Sada se može pogledati samo trejler, a ceo film od ponedeljak, 17. januara, sa engleskim nazivom "Bad Blood". Filmski centar Srbije podržao je nastanak i ovog ostvarenja.

"Nečista krv" će biti dostupan na teritoriji centralne i istočne Evrope, kao i Turske, u naredne dve godine.

Film Nečista krv
foto: This and That produkcija

Film "Nečista krv" prati priču o Hadži Trifunu (Dragan Bjelogrlić), uglednom srpskom trgovcu, koji pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali i održi svoj ugled i uticaj u Vranju, važnoj turskoj varošici u blizini granice sa oslobođenom Srbijom. Dok Trifun priprema dva sina da ga naslede na poziciji vođe među srpskim narodom, muke mu stvaraju ne samo moćni turski begovi, nego i sama njegova porodica. Glavne uloge u filmu Milutina Petrovića tumače Dragan Bjelogrlić, Anđela Jovanović, Katarina Radivojević, Feđa Štukan, Nela Mihailović i Dejan Bućin.

Nečista krv, premijera
foto: Stefan Stojanović

Prvu verziju scenarija napisao je pre četiri decenije veliki Vojislav Voja Nanović (1922–1983). Nanović je pripovetke, drame i romane čuvenog srpskog pisca Borisava Bore Stankovića povezao u razgranatu porodičnu sagu koja obuhvata period od četrdeset godina. Pored nezaobilaznog Stankovićevog romana „Nečista krv“, građa za scenario serije obuhvata drame „Tašana“, „Koštana“ i „Jovča“, zbirku pripovedaka „Božji ljudi“… Scenaristkinja Milena Marković („Sutra ujutru“, „Beli, beli svet“) je Nanovićev tekst adaptirala u scenario za film „Nečista krv: Greh predaka“ koji će sada, u režiji Milutina Petrovića („Zemlja istine, ljubavi i slobode“, „Agi i Ema“, „Petlja“), biti premijerno prikazan pred publikom na Paliću. Nanovićev scenario je jedno vreme bio izgubljen, ali je upravo reditelj Milutin Petrović uspeo da pronađe „poslednji primerak iz osamdesetih“ i tako ga spase od zaborava i nestanka.

Nečista krv, premijera
foto: Damir Dervišagić

Filmski centar Srbije je podržao razvoj i produkciju ovog filma (prvobitno poznatog pod nazivom „Hadžijino zvono“), a MEDIA je podržala projekat u celini, prepoznavši njegov značaj, kvalitet i potencijal. „Greh predaka“ je nastao u produkciji produkcijske kuće This and That Productions na čijem se čelu nalazi Snežana van Hauvelingen, a ključni saradnici Milutina Petroviča tokom rada na ovom ostvarenju bili su: direktor fotografije Erol Zubčević, montažer Đorđe Marković, scenograf Milenko Mile Jeremić, kompozitor Aleksandar Ranđelović i kostimografkinja Marina Medenica. Film „Nečista krv: Greh predaka“ traje 97 minuta.

I dokumentarni film „Dugo putovanje u rat“ Miloša Škundrića moći će da pogledaju i pretplatnici Netfiksa ali tek od aprila.

Dragan Bjelogrlić
foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs, FCS

Bonus video:

03:05

KOLIKO ME POVREDIŠ, TOLIKO TI I VRATIM: Katarina Radivojević nikad otvorenija, evo kako se nosi sa onima koji je iznevere!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track