POLA VEKA OD PRVOG PRIKAZIVANJA KUMA! Film je digitalno sređen, a sve to nadgledao Kopola LIČNO: 3 godine smo ga lickali! VIDEO
Foto: Profimedia

svaka čast

POLA VEKA OD PRVOG PRIKAZIVANJA KUMA! Film je digitalno sređen, a sve to nadgledao Kopola LIČNO: 3 godine smo ga lickali! VIDEO

Pop kultura -

Evo ponude koju ne možete odbiti nikako: Kum se vraća u bioskope kako bi proslavio svoju 50. godišnjicu 25. februara, nakon "mukotrpne restauracije" koju je nadgledao lično Frensis Ford Kopola.

Paramount je u četvrtak objavio novi trejler za klasik koji prati ovaj posebno poseban događaj.

Kum, film Kum, Frensis Ford Kopola
foto: Profimedia

- Takođe je zadovoljstvo proslaviti ovu prekretnicu sa Paramountom zajedno sa divnim obožavaocima koji su ga voleli decenijama, mlađim generacijama koje i danas smatraju relevantnim i onima koji će je otkriti po prvi put - kaže Kopola.

Prvobitno objavljen 24. marta 1972, Kum je osvojio tri Oskara i bio nominovan za još osam. Magnum opus je osvojio Oskara za najbolji adaptirani scenario (Kopola i autor Mario Puzo), najboljeg glumca u glavnoj ulozi (Marlon Brando ) i najbolja slika. U omiljenom remek-delu glume i Al Paćino, Džejms Kan, Robert Duval i Dajan Kiton. Sada je film prošao hiljade sati dodatnog rada u protekle tri godine.

Kum, film Kum, Frensis Ford Kopola
foto: Profimedia

Paramount Pictures i American Zoetrope, Kopolina produkcijska kuća, radili su neumorno, istražujući najbolju rezoluciju svakog kadra, popravljajući oštećenja i kreirajući "najčistiju prezentaciju, ostajući verni originalnom izgledu i osećaju filmova".

- Veoma sam ponosan na Kuma, koji je svakako odredio prvu trećinu mog stvaralačkog života - izjavio je Kopola.

Kum će se vratiti u bioskope od 25. februara, ekskluzivno u Dolbi Cinema u AMC bioskopima u SAD. Kompletna trilogija, pomno restaurirana, biće dostupna na 4K Ultra HD od 22. marta u SAD.

(Kurir.rs/A.Miletić)

Bonus video:

00:15

Verila se glumica Anja Alač: Zaprošena u pozorištu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja