PRIHVATIO SAM ULOGU U ZLATNOM DEČKU A NISAM ZNAO NI ŠTA IGRAM: Tihomir Stanić o hit filmu i prijateljstvu s Uglješom Jokićem
Foto: Promo

Poverenje

PRIHVATIO SAM ULOGU U ZLATNOM DEČKU A NISAM ZNAO NI ŠTA IGRAM: Tihomir Stanić o hit filmu i prijateljstvu s Uglješom Jokićem

Pop kultura -

U trenutno najgledanijem filmu u bioskopima "Zlatni dečko" Ognjena Jankovića ulogu menadžera Omera sjajno je odigrao Tihomir Stanić. Glumac za Kurir otkriva da je ulogu prihvatio a da nije ni pročitao scenario, koji su s rediteljem radili Aleksa i Vuk Ršumović, i da nije pogrešio.

- Osećam neku vrstu duga prema producentu Uglješi Jokiću. Da nije bilo njega, ne bih možda nikad ni igrao inspektora Marjanovića u seriji "Ubice mog oca". Novu ulogu sam prihvatio a da nisam čitao scenario, a ni pitao šta igram - započinje priču Stanić i nastavlja:

Uglješa Jokić
foto: Damir Dervišagić

- Video sam "Zlatnog dečka" i reakciju publike. Srećan sam što sam deo takve priče. Film promoviše moralni stav koji se izborio za sebe u našoj kinematografiji - priznaje glumac.

Tihomir Stanić pojašnjava da "Zlatni dečko" nije sportski film.

- Fudbal je samo povod za priču o osnovnim ljudskim vrednostima i zabludama kroz koje prolazi talenat. To se može prepoznati i u glumi. Talenat pritisne čoveka i često ga povede stranputicom. Snaga je zaustaviti se u padu i prepoznati dobrobit onoga što talenat može doneti - iskren je prvak Ateljea 212.

Tihomir Stanić, Zlatni dečko
foto: Promo

Omer je, kako ga vidi Stanić, negativac.

- Tumačim malo pokvarenog lika, koji ima njuh da nanjuši veliki potencijal tog zlatnog dečka Denisa Markovića. Moram reći da sam na snimanju filma upoznao divne mlade ljude, glumačku ekipu, i to smatram ličnim uspehom. Bio sam fasciniran njihovim znanjem, profesionalnošću, obučenošću, talentom i entuzijazmom. Oni su odavali sigurnost i pouzdanost. Moram posebno da izdvojim Denisa Murića, Andriju Kuzmanovića, Petra Strugara, Ljubomira Bulajića, Igora Benčinu, ali i devojke, Alisu Radaković i moju Jovanu Gavrilović - zaključuje Stanić.

Zlatni dečko, Denis Murić, Ognjen Janković
foto: ATA images

Kurir.rs/ Ljubomir Radanov

Bonus video:

02:03

Tika Stanić u Realnoj priči ispričao o svom najvećem poroku i dao savet mnogim ljudima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track