OVAKO IZGLEDA ĆERKA BORE TODOROVIĆA: Školovala se širom SVETA, radila u Ujedinjenim nacijama, a jednu stvar je uradila za OCA
Foto: marina Lopačić

imaju isti osmeh

OVAKO IZGLEDA ĆERKA BORE TODOROVIĆA: Školovala se širom SVETA, radila u Ujedinjenim nacijama, a jednu stvar je uradila za OCA

Pop kultura -

Legendarni glumac Bora Todorović, koji je preminuo 2014. godine, iza sebe je ostavio troje dece, koje je dobio iz dva braka.

Svi dobro znamo njegovog sina Srđana Žiku Todorović, kog je dobio iz prvog braka sa balerinom Snežanom Matić, koji je naš poznati glumac. Iz drugog braka sa suprugom Karolin Kilkom dobio je ćerke Danu i Taru.

Žika Todorović
foto: Nebojša Mandić

O Dani se ne zna mnogo. Rođenda je 1977. godine u Beogradu i bavi se prevođenjem, glumom i pisanjem. Školovala se u Budimpešti, Detroitu, Indijanapolis i Njujorku, a studije drame završila je u Londonu.

Šest godina je radila kao prevodilac u Ujedinjenim nacijama, a njen prvi roman “Tragična sudbina Morica Tota” preveden je na nemački i engleski jezik.

Nakon ovog romana, objavljenog 2008. godine, objavila je i dve knjige za decu za Sloveniju, a roman “Park Logovskoj” posvetila je svom ocu Bori.

Kada vide Danu mnogi odmah primete njenu neverovatnu sličnost sa ocem i bratom.

kurir.rs

Bonus video:

00:25

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Šta je Srđan Žika Todorović naučio na snimanju filma BAL NA VODI (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track