POGINUO MLADI JUTJUBER U STRAVIČNOJ NESREĆI: Život mu je naglo prekinut u 22. godini, a pred njim je bila blistava karijera
Foto: Printscreen/Instagram

velika tuga

POGINUO MLADI JUTJUBER U STRAVIČNOJ NESREĆI: Život mu je naglo prekinut u 22. godini, a pred njim je bila blistava karijera

Pop kultura -

Američki jutjuber i skejtborder Džoš Njuman poginuo je u avionskoj nesreći na Islandu, a pored njega su poginule još tri osobe.

Njuman, koji je snimao skejtbord videa za gotovo 1.2 miliona pretplatnika na Jutjubu, na Islandu je razgledao znamenitosti i snimao reklamu kada je 3. februara nestao avion u kojem je bio. Vlasti su u nedelju pronašle četiri tela u jezeru "Thingvallavatn", u blizini glavnog grada Rejkjavika.

"Ostaci četiri osobe u jezeru pronađeni su i locirani na dubini od 37 metara ili manje", stoji u saopštenju islandske policije.

Džoš je bio poznat po svojim odvažnim videozapisima, uključujući skakanje s padobranom iz aviona i trke niz planine na longbordu. Jedan video na kojem skejta nizbrdo 2020. privukao je više od 106 miliona pregleda na Jutjubu.

"Džoš predstavlja stranu čovrčanstva koju svi nastojimo postići. Način na koji nije samo dotaknuo, već je uticao na živote bio je nemerljiv", stoji u porodičnoj izjavi objavljenoj na Njumanovoj Instagram stranici.

"U svojoj potrazi za avanturom, žeđi za kreativnošću i strašću za osobnim razmišljanjem, istinski je uticao na sve one koje je dotakao. Dok svet plače, trebali bismo znati da je otišao radeći ono što je voleo, jer je upravo video polarno svetlo na Islandu prvi put komentirišući: "Ovo je najsrećniji dan u mom životu'", nastavlja se u objavi.

Vlasti su rekle da je misija izvlačenja tela morala biti prekinuta u nedelju zbog opasnog vremena, ali će se nastaviti nakon što se uslovii poboljšaju.

Ovaj 22-godišnjak bio je na Islandu kako bi snimio komercijalne sadržaje zajedno s belgijskim modnim brendom "Suspicious Antwerpen", koji je objavio izjavu na svojoj službenoj veb stranici.

"S ogromnom tugom izveštavamo da su putnici bili zaposleni kod "Suspicious Antwerpena", dva kreatora sadržaja i islandski pilot. Izuzetno smo uznemireni vestima i naše misli i molitve su s porodicama i prijateljima. U bliskom smo kontaktu s njima, kao i s vlastima, i činimo sve što možemo da im pomognemo u ovim teškim vremenima", napisali su.

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

08:00

SVAKI 4 BRAK U SRBIJI ZAVRŠI SE RAZVODOM, PREVARA GLAVNI UZROK: Stručnjak objasnio kako vara žena, a kako muškarac RAZLIKA OGROMNA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track