ŠON PEN POBEGAO IZ UKRAJINE Ostavili smo automobil na putu i satima pešačili do granice! Evo zašto glumčevo ime povezuju i sa NJIM
Foto: Profimedia

uvek tamo gde je kriza

ŠON PEN POBEGAO IZ UKRAJINE Ostavili smo automobil na putu i satima pešačili do granice! Evo zašto glumčevo ime povezuju i sa NJIM

Pop kultura -

Informacija da se glumac Šon Pen (61) nalazi u Ukrajini kako bi snimio dokumentarac o ruskoj invaziji je obišla ceo svet. On se nalazio u Ukrajini baš u trenutku kada su počeli napadi. Međutim, posle nekoliko dana provedenih u ratnoj zoni, Pen je ipak napustio Ukrajinu i tu informaciju objavio na Tviteru.

Šon Pen
foto: AP/Ukrainian Joint Forces Operation Press Service

Dobitnik Oskara otputovao je prošle nedelje u Ukrajinu kako bi nastavi da radi na dokumentarcu o ruskim tenzijama prema Ukrajini i o odlukama predsednika Vladimira Putina. Međutim, glumac je nakon nekoliko dana otišao iz Ukrajine, zatim je na Tviteru objavio fotografiju na kojoj gura kofer dok hoda pored puta zbog gužve i kolone automobila koji su išli prema poljskoj granici.

- Dvoje kolega i ja smo hodali kilometrima do poljske granice pošto smo ostavili naša kola kraj puta. Na ovoj fotografiji u svim automobilima su samo žene i deca i većina nema nikakav prtljag, a upravo ta kola su jedina vredna stvar koju imaju - stoji u tvitu Oskarovca.

Pen je već posetio Ukrajinu u novembru 2021. godine zbog istraživanja koje je radio za film. Njegove posjte ukrajinskoj vojsci dokumentovala je pres služba ukrajinske operacije združenih snaga, koja je u to vreme objavila fotografije susreta na društvenim mrežama.

"Ovo je brutalna greška, mnogo oduzetih života i slomljenih srca, i ako ne popusti, verujem da će gospodin Putin učiniti najstrašniju grešku za celo čovečanstvo. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i ukrajinski narod ustali su kao istorijski simboli hrabrosti i principa", rekao je još u subotu Pen, prenosi People.

Šon Pen
foto: AP

"Ukrajina je vrh koplja za demokratski zagrljaj snova. Ako joj dopustimo da se bori sama, naša američka duša je izgubljena", dodao je. Ruski napad na Ukrajinu nastavlja se nakon što je 24. februara Putin izvršio invaziju na Ukrajinu. Detalji o napadu i borbama menjaju se iz dana u dan, ali ovo je prvi veliki kopneni sukob u Evropi u poslednjih nekoliko decenija, prijavljeno je već stotine mrtvih ili ranjenih, uključujući i decu piše Net.hr.

Ovo nije prvi put da se Pen stavio u središte krize. Ovaj 61-godišnji glumac režirao je dokumentarni film iz 2020. godine. Film govori o procesu osnivanja njegove neprofitne organizacije "Community Organized Relief Effort", nakon razornih zemljotresa na Haitiju 2010, koja je takođe je pomogla u raspoređivanju timova za testiranje na Covid-19 i vakcinisanje tokom pandemije.

U januaru 2016. Pen je za Rolling Stone napisao ekskluzivan i vrlo kontroverzan intervju s meksičkim kraljem droge Hoakinom El Čapom Guzmanom, a Penovo tajno putovanje u posetu vođi kartela Sinaloan, koji je pobegao iz zatvora 2015., pridodalo je njegovom hapšenju.

Pen je kasnije rekao da je "užasno žalio" što njegov intervju i članak od 10.000 reči nisu postigli svoju pravu svrhu promene razgovora o ratu protiv droga.

Hoakin Guzman, El Čapo, Hoakim Guzman, 2 2 2019
foto: AP/Eduardo Verdugo

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

02:30

NAŠ GLUMAC SNIMA ITALIJANSKU SERIJU: Obišao Milano, Sardiniju i Rim, ima samo jedan ZAKLJUČAK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track