OSVETA MEDIOKRITETA: Biljana Srbljanović DETALJNO analizirala Konstraktine sporne fotografije i famu oko stola i slova Z (FOTO)
Foto: Damir Dervišagić, Marina Lopičić

SPORNI STOČIĆ

OSVETA MEDIOKRITETA: Biljana Srbljanović DETALJNO analizirala Konstraktine sporne fotografije i famu oko stola i slova Z (FOTO)

Pop kultura -

Dramaturškinja Biljana Srbljanović iznela je svoje mišljenje povodom situacije o kojoj od juče bruje društvene mreže. Naime, kada je Konstrakta objavila svoju uskršnju fotografiju, mnogi su uočili neobične stočiće u obliku slova "Z" koje je trenutno ruski simbol tokom rata u Ukrajini, pa su se zbog toga razvile mnoge teorije zavere.

Biljana Srbljanović
foto: Printscreen Facebook

Nije samo stočić bio sporan, već i veliko jaje na kojem nacrtana žena, prema tumačenjima pojedinaca, podseća na rusku kraljicu.

Biljana Srbljanović
foto: Prinscreen Facebook

"Ovi drugi koji misle da – i ako je slučajno Z, to je još gore, jer 'glupača' nije razmišljala, tek nisu pri sebi. Baška što ih ne vidim da se šibaju sa 'opozicijom', koja stvarno neskriveno crta zlotvorsko Z“, napisala je između ostalog Srbljanović.

Biljana Srbljanović
foto: Prinscreen Facebook

"Od mantre da je Konstraktina pobeda na Beoviziji vesnik pobede opozicije na izborima stigosmo do Konstrakta je nacista što slavi ratne zločine. U mesec dana", dodala je Srbljanović.

"Činjenica da ljudi namerno tvituju optužbe na engleskom, taguju Eurosongove zvanične naloge i prave intrigu tamo gde je nema, može da nanese veliku štetu Konstraktinom nastupu, ako bude morala da demantuje, objašnjava, da se pravda zbog izmišljotina, a svi znamo da je to nemoguća misija. Mnogo smo gadan svet. Zavidan i podao", dodala je Srbljanović.

Biljana Srbljanović
foto: Prinscreen Facebook

Celu dramu u vezi sa Konstraktom i stolovima u obliku slova "Z" nazvala je "osvetom mediokriteta" i dodala da je u pitanju koncept "Neka Konstrakti crkne krava".

Konstrakta, vaskršnje fotografije, Tviter
foto: Printscreen/Tviter

Podsetimo, RTS se povodom ovog slučaja takođe oglasio ističući da uskršnja fotografija nikako ne nagoveštava Konstraktinu podršku ruskoj invaziji na Ukrajinu.

"Radio Televizija Srbije oštro osuđuje neprimerene insinuacije nekih pojedinaca na društvenim mrežama da sto na fotografiji naše predstavnice na Pesmi Evrovizije, zbog toga što podseća na slovo „Z“, ujedno „predstavlja podršku ruskoj vojsci u ratu u Ukrajini“. Odlučno demantujemo bilo kakvu sličnu nameru i smatramo zlonamernim dovođenje u vezu naše predstavnice sa aktuelnom političkom situacijom u svetu. Stolovi na fotografiji se više od tri godine koriste za potrebe naših emisija, a u ovom slučaju su iskorišćeni za samo jedno fotografisanje. Učitavanje nekog novog smisla tom scenografskom elementu apsolutno je besmisleno, a u nekim slučajevima i zlonamerno. Originalan nastup i pojava predstavnice Srbije intrigiraju ne samo našu, već i svetsku javnost, ali uvek i jedino kao umetnički performans za koji je sigurno da je okrenut ljubavi prema čoveku i životu", naveli su iz Javnog servisa.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:15

Konstrakta u luna parku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track