ZNATE LI KO JE NAJVEĆI EVROVIZIJSKI GUBITNIK? Ova zemlja se najviše puta našla na dnu tabele, a pobedila je tri puta do sad!
Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

ZNATE LI KO JE NAJVEĆI EVROVIZIJSKI GUBITNIK? Ova zemlja se najviše puta našla na dnu tabele, a pobedila je tri puta do sad!

Pop kultura -

Sutra počinje popularno muzičko takmičenje Evrovizija, a euforija se oseća u vazduhu širom sveta. Mediji pomno prate šta se dešava u Torinu i pokušavaju da odgonetnu ko će ove godine odneti pobedu na popularnom takmičenju.

Evrovizija
foto: Printscreen

Dok se atmosfera zahuktava, mnogi se prisećaju i istorije ovog takmičenja, te na površinu isplivavaju priče koje su ostale upamćene. Jedna od takvih je i priča o najvećem Evrovizijskom gubitniku.

Naime, niko ne želi da se nađe na poslednjem mestu, a Norveška je uspela da zauzme tu poziciju čak 11 puta. Ova država se našla na dnu tabele 1963., 1969., 1974., 1976., 1978., 1981., 1990., 1997., 2001., 2004. i 2012. godine, a ako uzmemo u obzir da se do sada održalo 64 takmičenja za "Pesmu Evrovizije" postaje jasno da je na petini takmičenja Norveška bila poslednja.

Ipak, Norveška nije samo bila najgora na takmičenjima, već je u tri navrata čak odnela i pobedu. U pitanju su 1985., 1995. i 2009. godina.

Poslednje

Evrovizija
foto: Profimedia

dve godine na dnu liste se nalazila Velika Britanije, a zemlje koje prate Norvešku po broju nesupšenih takmičenja su Danska i Austrija koje su obe bile poslednje na listi po čak 8 puta.

(Kurir.rs/A.G)

Bonus video:

02:59

NATAŠA BEKVALAC BEZ GAĆICA?! Pevačica u najizazovnijem izdanju, sevaju BUJNE GRUDI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track