02:14

Nastup španske predstavnice na Evroviziji

NEVEROVATNO

KURIR EKSKLUZIVNO IZ TORINA Na finale Evrovizije ne možete da uđete bez 150 evra, a takmičare VETAR U KOSI košta pravo bogatstvo

Pop kultura -

Ako želite da se takmičite na muzičkom festivalu kao što je Evrovizija, morate da odvojite pozamašnu sumu novca, čak i za sitnice.

Naime, kako saznajemo od izvora iz Torina, svi efekti koje učesnici požele da imaju na bini, debelo se plaćaju, iako to možda tako i ne izgleda kada se gleda sam nastup.

Konstrakta
foto: Kurir/Anastasija Čanović

Na primer, ukoliko želite da imate takozvani "vetar u kosi" koji će proizvesti oprema koja se nalazi ispod bine, morate da izdvojite čak 5.000 evra! Da, dobro ste pročitali. Ovo je samo jedan od efekata koji može da upotpuni nastup, a tu su još i svetlosni efekti, kao i specijalni poput kiše, ili nekog ispisa u zidu iza vas.

Kada se sve to sabere, najviše novca, sudeći prema samom nastupu, ove godine je uložila zgodna Španjolka, koja ima više desetina efekata na bini. Ali, to nije sve, osim što je samo učešće na ovom takmičenju skupo, da biste prisustvovali svemu, takođe morate da izdvojite više stotina evra.

Na primer, karte za samo finale, bile su od 150 (najjeftinija, sedište se nalazi u takozvanom "golubarniku", na samom vrhu hale), do najskuplje koja je iznosila od 400 do 500 evra! A kada kupite kartu za prvi red, zbog rasporeda sedenja u hali, gledate u - green room.

02:14

Nastup španske predstavnice na Evroviziji

- Evrovizija je zaista bila uvek skupo takmičenje i cene ne zavise od zemlje u kojoj se organizuje, već od samih organizatora. Na primer, ranije ste mogli da kupite kartu i da je poklonite nekome ili jednostavno odustanete od dolaska, a ove godine, ona mora da važi na vaše ime i ne može da je koristi druga osoba. Dakle, jednostavno rečemo, ne možete da prodate ili poklonite svoju kartu - kaže za Kurir izvor iz Torina.

Takođe, sami nastupi učesnika detaljno su i temeljno pripremani. Kako nas izvor dodaje, još uvek se govori o nastupu italijanske grupe Maneskin, čiji je scenario bio napisan na čak 86 strana!

- Sve je apsolutno do detalja isplanirano, kada će se koja kamera naći na kom mestu, do toga koji učesnik gleda u koju kameru. Maneskin grupa je zaista imala rekordan broj stranica kada je reč o scenariju, dok ove godine Finska prednjači sa 76 strana. Iako sve deluje spontano, zapravo ništa nije tako. Zato probe traju više od dve nedelje - završava nas izvor.

(Kurir.rs/ Anastasija Čanović)

Bonus video:

00:49

Andrija Milošević otkrio kako Konstrakta utiče na roditelje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track