RAK JE UBIO, A ZBOG NJENOG OPROŠTAJNOG PISMA CEO SVET PLAČE: Deci poklonila NAJLEPŠE savete, a mužu poslala najromantičniju poruku
Foto: Printscreen/Instagram

TUGA

RAK JE UBIO, A ZBOG NJENOG OPROŠTAJNOG PISMA CEO SVET PLAČE: Deci poklonila NAJLEPŠE savete, a mužu poslala najromantičniju poruku

Pop kultura -

Dama Debora Džejms je preminula posle višegodišnje borbe sa rakom creva koji joj je otkriven 2016. godine.

Debora Džejms
foto: Printscreen/Instagram

Ona je bila voditeljka britanskog javnog servisa, blogerka i učiteljica, a imala je samo 40 godina.

Titulu Dame je dobila ove godine u maju zbog svoje hrabre borbe i kampanje koja je inspirisala Britance, a tada je posetio i princ Vilijam.

Debra Džejms
foto: Printscreen/Instagram

Njena porodica je objavila tužne vesti na Instagramu.

- S velikom žalošću vas obaveštavamo da je preminula Dama Debora Džejms, najdivnija supruga, ćerka, sestra i mamica - navodi se u objavi. Voditeljka je preminula okružena članovima porodice.

Od nje su se oprostili mnogi obožavaoci, ako i neke poznate ličnosti, a među njima su bili princ Vilijam i Kejt Midlton.

- Veoma smo tužni što smo čuli srceparajuće vesti o Dami Debori. Naše su misli su sa njenom decom, njenom porodicom i najmilijima. Debora je bila inspirativna i nepokolebljivo hrabra žena čije će nasleđe živeti. Vilijam i Kejti - stoji u poruci na Tviteru.

Debora je u maju objavila da izlazi iz bolnice i da je prekinula lečenje, a da će ostatak vremena koje joj je preostalo provesti okružena najmilijima.

- Ovo je poruka koju nikada nisam želela da napišem. Probali smo sve, ali moje telo jednostavno ne želi da učestvuje u tome. Moje aktivno lečenje je gotovo i sada sam prebačena na kućno lečenje, a moja neverovatna porodica je oko mene i moj fokus je da se pobrinem da me ništa ne boli i da provedem što više vremena sa njima - započela je voditeljka na društvenoj mreži Instagram i dodala:

Debora Džejms, rak creva
foto: Printscreen/Instagram

- Niko ne zna koliko mi je vremena ostalo, ali nisam u stanju da hodam, spavam većinu dana, a većina stvari koje sam uzimala zdravo za gotovo su mi sada kao san. Znam da smo uradili sve što smo mogli... Ali čak i sa svim inovativnim lekovima protiv raka na svetu ili uz neko magično, novo otkriće, moje telo jednostavno više ne može da nastavi.

Debora Džejms
foto: Printscreen/Instagram

Tokom više od pet godina pisanja o tome kako sam mislila da će mi to biti poslednji Božić ili kako neću dočekati svoj 40. rođendan ili videti svoju decu kako polaze u srednju školu, zapravo nikada nisam zamišljala da ću napisati onu u kojoj se zaista opraštam. Mislim da je to bila neka buntovnička nada u meni. Niko ne može da kaže da je poslednjih šest meseci bilo ljubazno prema meni. Sve to što prolazim je srceparajuće, ali okružena sam sa toliko ljubavi da ako išta može da mi pomogne, onda je to ovo - napisala je tada, a kako je kraljevska porodica napisala, njeno nasleđe će živeti.

Debora je iza sebe ostavila i oproštajno pismo u kojem je svojim najmilijima dala reči ohrabrenja. Jedna ruža je nazvana po Debori, a pokojna voditeljka je u pismu izrazila želju da ta ruža bude deo bidermajera njene ćerke kada se ubde udavala.

- Iskoristite svoje šanse i bodrite sebe. Ne zaboravite da budete svoj najveći navijač - napisala im je ona u pismu, koje će biti i deo njene knjige čije je objavljivanje planirano za 18. avgust.

- Ne ostavljajte upoznavanje sveta i svega što ima da ponudi za penziju, doživite to sada - savetovala im je Debora.

Jedno od poglavlja posvetila je pravoj ljubavi, ističući da je znala da je njen muž "onaj pravi" posle trećeg sastanka.

- I posle 18 godina je vaš otac za mene bio najzgodniji muškarac u prostoriji - istakla je ona, dodajući da na svakom braku mora da se radi.

- Napravite pauzu. Opuštanje nije luksuz, na taj način ’punimo baterije’. Niko od nas ne može da pije iz prazne čaše - poručila je Debora, savetujući im da svaki dan rade bar jednu stvar koja ih usrećuje.

- I nikada ne kritikujte druge zbog stvari koje ih čine srećnima. Svako od nas ima 86.400 sekundi dnevno na raspolaganju, mi biramo kako ćemo ih potrošiti - istakla je, dodajući da "svaki sekund počinjemo da cenimo tek kada sekunde počnu da nam izmiču".

Ona je svojoj deci na kraju poručila i da "koriste svoje sekunde kako žele".

- Možete da ih koristite kako želite. Izbor je vaš, ali budućnost pripada onima koji veruju u lepotu svojih snova. Verujete li vi u vaše? - stoji u pismu.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:38

CECA I JOVANA JEREMIĆ SNIMAJU DUET?! Voditeljka zaintrigirala javnost izjavom, a onda je spomenula i ANASTASIJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track