KRALJEVSKA PORODICA SE TRESE OD PETE SEZONE SERIJE KRUNA, U KOJOJ UMIRE PRINCEZA DAJANA: Najveći problem će imati princ Hari
Foto: Click / Dean / SplashNews.com / Splash / Profimedia

PREMIJERA OVE GODINE

KRALJEVSKA PORODICA SE TRESE OD PETE SEZONE SERIJE KRUNA, U KOJOJ UMIRE PRINCEZA DAJANA: Najveći problem će imati princ Hari

Pop kultura -

Svi znaju da su princ Hari i Megan Markl potpisali višemilionski ugovor s Netfliksom - spominjale su se cifre od 100 do 150 miliona dolara koje je Saseksovima odlučio da da najveći digitalni strimer za niz sadržaja koje treba da proizvedu. Stvari ne idu glatko. Uveliko se priča kako u Netfliksu, koji se bori s velikim finansijskim problemima, nisu baš presrećni realizacijom planova i obećanja ambicioznog vojvodskog para.

U trenutku Megzita, bega Saseksovih preko Atlantika, bildovanja njihovog brenda kroz eksplozivni intervju s Oprom Vinfri, prepucavanja s porodicom, činilo se kao da su toliko vruća roba da se isplati uložiti u Megan i Harija. Oni se, pak, nisu previše bunili oko činjenice da ruka koja ispisuje milionske čekove njima, takođe ulaže i 130 miliona dolara po sezoni u seriju "Kruna", od koje se Vindsorima diže kosa na glavi.

serija Kruna, Ema Korin
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

"Kruna", koja bez puno laskanja prikazuje život britanske kraljevske porodice i njenih članova, kroz četiri sezone lagano se primakla najosetljivijem delu priče, devedesetima, svim burnim događajima u poslednjoj deceniji 20. veka s naglaskom na ledi Di, njen razvod od princa Čarlsa i njenu tragičnu smrt u automobilskoj nesreći u Parizu 1997. godine.

U četvrtoj sezoni publika je gledala princezu Dajanu u izvedbi Eme Korin. Portret Dajane doneo je Korin nominaciju za Emmy. Ona je sjajno prikazala princezinu borbu s poremećajima u ishrani, te njen komplikovan odnos s drugim članovima kraljevske porodice. U petoj sezoni, čija će premijera biti kasnije ove godine, pokojnu princezu od Velsa igraće Elizabet Debicki. Netflix ima u planu da snimi i šestu sezonu, koja će biti poslednja, a pratiće britansku monarhiju do današnjih dana, u 21. veka.

Nema sumnje, princ Hari "neće odobriti" prikaz njegove voljene majke u seriji u petoj sezoni. Tako misli poznata stručnjakinja za kraljevsku porodicu, Tina Braun.

serija Kruna, Ema Korin
foto: Netflix / The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

- Sledeća sezona "Krune" Hariju se nimalo neće svideti u celini. A, bez sumnje, neće mu se svideti prikaz njegove majke - rekla je Braun za The Daily Express.

- Iako ne znamo detalje, samo ime glumice koja će glumiti Dajanu, znamo da se Hariju, ali i drugim članovima kraljevske porodice, ništa do sada snimljeno o ledi Di nije dopalo.

Netflix se, kako su pisali britanski mediji, već suočio s otporom Palate pri radu na seriji. Peta sezona koja se bavi razdobljem kog se većina vernih gledalaca "Krune" i te kako dobro seća, učiniće seriju još kontroverznijom.

Braun podseća da je Hari u intervjuu s Oprom Vinfri priznao da je pogledao pokoju epizodu "Krune", no to je ostalo gotovo neprimećeno zbog eksplozivnih otkrića u tom razgovoru.

Doduše, odbegli princ nije uvek bio oštar prema autorima serije. Mesec dana pre Opre, u februaru 2021, u emisiji "The Late Late Show With James Corden" izjavio je kako je "Kruna" fikcija s elementima istine.

- Mnogo mi je prijatnije da gledam "Krunu" nego da čitam priče o mojoj porodici, supruzi i meni... - rekao je tada.

Kraljevska porodica, bez obzira na to šta Hari radio i govorio i bez obzira na njihove izjave, prema tvrdnjama Tine Braun "vrlo je nesrećna" što se "Kruna" i dalje snima i ima izuzetnu gledanost. Različitim potezima su čak pokušavali da utiču na snimanje.

- Kad god mogu, zaustaviće snimanje. Gde god imaju uticaja, iskoristiće priliku da nešto naprave - rekla je Braun.

- Na primer, iz koledža Eton (gde su se školovali prinčevi Hari i Vilijam) odbili su da daju dozvolu za snimanje na prostorima ustanove. To je, nedvosmisleno, bio znak da na Etonu slušaju princa Vilijama i da nisu želeli da povrede njegove osećaje. Odlučili su jasno da pokažu da neće imati ikakve veze sa serijom, da im neće pomoći.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr)

Bonus video:

01:02

Princ Filip i princeza Danica u Hramu Svetog Save

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track