IZ NOVINA SAZNALA DA SE NJEN DEČKO OŽENIO DRUGOM: Prelepa glumica preživela PAKAO, a jedna UŽASNA TRAGEDIJA joj je obeležila život
Foto: Profimedia

ŽIVOTNA PRIČA

IZ NOVINA SAZNALA DA SE NJEN DEČKO OŽENIO DRUGOM: Prelepa glumica preživela PAKAO, a jedna UŽASNA TRAGEDIJA joj je obeležila život

Pop kultura -

Lora Dern je poznato lice Holivuda, gde je dugogodišnja glumica koja se bavi i režijom. Osvojila je brojne nagrade, a proslavila se ulogom u seriji "Nevine laži".

Ipak, iako je njen život spolja gledano savršen, ona je prošla kroz velike nedaće koje su joj obeležile život.

Lora Dern
foto: Profimedia

Rođena je u porodici glumaca, a njeni roditelji, Dajan Lad i Brus Dern, upoznali su se na setu zajedničkog filma. Lora je odrasla s majkom i bakom pa je oca retko viđala otkako se rastao od njene majke kada je imala samo dve godine, a svoju stariju sestru nikada nije upoznala. Njena sestra Dajana preminula je kada je imala samo 18 meseci nakon što je pala u bazen. Ta tragedija obeležila je Lorin život, a njena majka se trudila da joj što više omogući i dopustila joj je da se odmalena bavi glumom.

Već sa šest godina se pojavila u filmu "White Lightning", u kojem je glumila i njena majka, a obe su dobile uloge i u drami "Alice Doesn't Live Here Anymore". Zajedno su zaigrale u romansi "Wild at Heart", i to majku i ćerku, a za film "Rambling Rose" su zaradile nominacije, Lora u kategoriji najbolje glumice i Dajana za najbolju sporednu glumicu, što se dogodilo prvi put u istoriji.

Lora Dern
foto: Amy Sussman / Getty images / Profimedia

Iako se činilo da s roditeljima ima sjajan odnos, tužila ih je kada je imala 15 godina i tražila alimentaciju. Oni su joj branili duža putovanja na filmske setove, što ju je ljutilo. Lora je pobedila roditelje na sudu, a kasnije je rekla da uprkos tome ima dobar odnos s njima i da je to uradila iz funkcionalnih razloga.

Glumica je, pored porodičnog, imala i turbulentan ljubavni život, a pravi šok joj se desio zbog veze s 12 godina starijim kolegom Bilijem Bobom Tortonom. Naime, Bili Bob i Lora bili su u vezi kada je on objavio da se venčao s Anđelinom Džoli 2000. godine. Lora je u tom trenutku snimala film, a on se odselio bez ijedne reči. O svemu je saznala iz medija, a kasnije s njim nikada više nije razgovarala.

anđelina i bili bob
foto: profimedia

Loru su često povezivali s Bredlijem Kuperom, ali ona je odbacila navode o njihovoj ljubavi i rekla da su samo bliski prijatelji. Udala se 2005. za muzičara Bena Harpera i imaju sina Elerija i ćerku Džaju. Razveli su se 2013. godine.

Dern je inače poznata kao glumica koja čvrsto stoji na zemlji, a tokom svoje bogate karijere postavila je jedno pravilo koje su svi s kojima je radila morali da poštuju. Nikada nije pristala na golotinju, ali to je ipak prekršila zbog filma "Wild at Heart", u kojem je snimila golišave scene s Nikolasom Kejdžom. Objasnila je da se toliko unela u scenario da je odlučila da napravi izuzetak i rekla da se jako zabavila istražujući hiperseksualizovani svet.

Lora Dern
foto: Amy Sussman / Getty images / Profimedia

Inače, tokom #metoo pokreta glumica je otkrila da je doživela seksualno zlostavljanje kao 14-godišnjakinja i da joj je mama u teškom periodu nakon toga bila velika podrška. U tom periodu se borila i sa depresijom.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:30

PRIČALO SE DA JOJ JE BRAK PUKAO ZBOG S*KSA SA KOLEGOM NA VEŠ-MAŠINI: Glumica konačno progovorila o frajerima NIŠTA NIJE KRILA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track