ZALJUBILI SU SE NA PRVI POGLED I STVORILI MILIJARDE! Zajedno su napravili IMPERIJU: Verovala u njega i kad niko drugi nije! (FOTO)
Foto: Dmitry Beliakov / Shutterstock Editorial / Profimedia

napravili su carstvo

ZALJUBILI SU SE NA PRVI POGLED I STVORILI MILIJARDE! Zajedno su napravili IMPERIJU: Verovala u njega i kad niko drugi nije! (FOTO)

Pop kultura -

Jedan od najuspešnijih svetskih dizajnera Ralf Loren proslavio je 83. rođendan i u svetu mode je više od 50 godina.

- Nikada nisam mislio da ću biti dizajner, nisam ni znao šta znači biti dizajner, ali uvek sam znao da imam nešto u sebi što želim da izrazim - rekao je Ralf, kojeg je obožavala i princeza Dajana, za časopis Elle.

Rođen je u Njujorku kao najmlađe od četvoro dece. Njegovi roditelji su bili jevrejski imigranti koji su emigrirali u Ameriku iz tadašnje Belorusije.

Ralf Loren
foto: Richard Ellis / DPA / Profimedia

- Bio sam jako dobar dečak, imao sam divne drugare sa kojima sam se igrao u školskom dvorištu, bio sam dobar prema roditeljima i oni su bili dobri prema meni, nežni i uvek tu kada su ti bili potrebni - rekao je jednom dizajner.

Po završetku studija upisao je poslovne studije od kojih je odustao posle dve godine. Od 1962. do 1964. bio je u vojsci, a kada je izašao iz vojske upoznao je svoju suprugu Riki En Lou-Bir (79), poznatiju kao Riki Loren. Ona je radila je kao sekretarica kod oftalmologa kod koje je Ralf dolazio na pregled. Obojica su više puta u intervjuima otkrivali da je to bila ljubav na prvi pogled. Loren je pozvao Riki na sastanak i ona je pristala, a šest meseci kasnije su se venčali.

- Ralf je moj najbolji prijatelj i jednostavno se osećam najbolje u njegovom društvu, kao i on sa mnom. Samo zajedno možemo biti ono što zaista jesmo - otkrio je Riki tajnu njihovog dugog braka.

Napomenula je da je Ralf ispunio prazninu u njenom životu.

- Nisam imala ni brata ni sestru, pa sam u Ralfu našao sve što sam tražila. Osećala sam da mi nije samo muž, već i brat. On je neko ko me potpuno ispunjava, a bio je i neverovatno pažljiv prema mojim roditeljima - rekala je Riki, koji je pisac i fotograf.

Ralf Loren
foto: CJ Contino Collection / Everett / Profimedia

Uvek je bila najveća podrška Ralfu, sa kojim je imala dva sina i ćerku. Nakon što je upoznao svoju srodnu dušu, dizajner je neko vreme radio kao prodavac "Brooks Brothers" gde je bio uspešan. Međutim, shvatio je da se njegova modna vizija ne slaže sa njihovom, pa je dao otkaz.

Posvetio se radu na svojim kreacijama i počeo da pravi široke kravate, iako su uske kravate do tada bile u modi. Doživeo je neuspeh za neuspehom i njegovi nacrti nisu prihvaćeni, pa ga je odbila i robna kuća Blumingsdejl. Ralf se nije dao obeshrabriti, a ni njegova supruga Riki nije izgubila veru u njega. Konačno, dizajnera je primetio i proizvođač odeće Norman Hilton, koji mu je pružio finansijsku pomoć, pa je uspeo da otvori radnju sa svojim kreacijama. Ubrzo je nastala njegova najpoznatija polo majica, koja je prvo bila namenjena muškarcima, a potom se proširila i na žensku modu. Ralf je poseban i po tome što je uvek bio vođen istim ciljem.

- Pokušavam da napravim stvari koje su sveže i drugačije, čak i ako su inspirisane klasičnim stvarima. Želim da moji klijenti budu predsednici odbora, ali i dečaci iz Harlema, klinci željni seksi odeće - rekao je dizajner, koji se može pohvaliti bogatstvom od 6,5 milijardi dolara.

Ralf Loren
foto: CJ Contino Collection / Everett / Profimedia

Ralf je sve ovo postigao bez ikakve formalne obuke u modnom dizajnu, a poznat je po tome što je svoj privatni život držao podalje od očiju javnosti. Upravo zato što je svoj posao gradio od nule, nikada svojoj deci nije „servirao sve na tacni”.

Njegov najstariji sin Endru (53) je uspešan filmski producent, dve godine mlađi sin Dejvid je potpredsednik Ralf Loren korporacije za marketing i oglašavanje, a ćerka Dilan (48) je vlasnik prodavnice slatkiša "Dilan's Candy Bar" u Njujorku.

(Kurir.rs/Story.hr)

Bonus video:

02:25

ŽESTOK OKRŠAJ U PROGRAMU UŽIVO! Antonijević: Biti gej je moda i Evroprajd je preterana seksualnost! Azdejković: KO ŠIŠA VEĆINU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track