PRINC FILIP JE OPASAN FRAJER, A OŽENIO RIJALITI ZVEZDU! Princeza Sofija slikala se za PLEJBOJ: Cela nacija je OSUĐIVALA zbog njega
Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

ljubav je ipak pobedila

PRINC FILIP JE OPASAN FRAJER, A OŽENIO RIJALITI ZVEZDU! Princeza Sofija slikala se za PLEJBOJ: Cela nacija je OSUĐIVALA zbog njega

Pop kultura -

Dok je veći deo svetske pažnje uglavnom usmeren na britansku kraljevsku porodicu i brojne skandale, u Švedskoj se krije princ kog većina žena smatra jednim od najzgodnijih muškaraca sveta.

Švedska kraljevska porodica u zemlji uživa veliko poštovanje i mahom nema previše skandala, a centar malobrojnih javnih afera koje su prodrmale dvor bio je princ Karl Filip.

Princ Filip, Princeza Sofija
foto: TT News Agency / Alamy / Alamy / Profimedia

Princ Karl Filip je najmlađe dete švedskog kralja Gustafa i kraljice SIlvije. Iako ima dve starije sestre, prestolonaslednicu Viktoriju i princezu Madlen, i jedini je muški naslednik kralja, nikada nije planirano da Karl Filip nasledi tron.

Neposredno nakon što je kralj Gustaf došao na presto, zakon je promenjen, i on je omogućio da najstarije dete monarha, u ovom slučaju princeza Viktorija, nasledi krunu.

Tako je Karl Filip rastao u sestrinoj senci, ali je zbog markantne pojave javnost uvek bila zainteresovana za njega. Nedavno su njegove fotografije iz mladosti i sa odmora preplavile društvene mreže, a većina žena u Švedskoj za njega jasno kaže:

- On je Bog.

princ Filip, princeza Sofija
foto: PPE / Sipa Press / Profimedia

Zgodan i markantan princ oduvek je privlačio pažnju žena, ali se o njegovom ljubavnom životu nije mnogo znalo dok nije upoznao sadašnju suprugu – princezu Sofiju.

Veza sa njom zadala je glavobolje kralju i kraljici, obzirom da je javnost u početku nije podržavala. Sofija je dobro poznata Šveđanima kao učesnica rijalitija, a nekada se slikala i za Plejboj.

Sve ovo bilo je dovoljno da je etiketira kao sumnjivu devojku, željnu provoda, u očima švedske javnosti nedovoljno dobru za itekako voljenog princa.

Međutim, situacija se preokrenula kada je Sofija počela da se pojavljuje sa Karl Filipom na javnim događajima i strogo pridržava kraljevskog protokola.

Podršla kralja Gustafa i kraljice Silvije dodatno je doprinela da javnost zavoli Sofiju, a ona i Karl Filip su sada omiljeni par u zemlji.

Princ Filip, Princeza Sofija
foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Oni su u braku dobili tri sina – Aleksandra, Julijana i Gabrijela.

Princ Karl Filip je bio izviđač i voli život na otvorenom. Zainteresovan je za sport i atletiku, posebno fudbal, plivanje, jedrenje i skijanje. Takođe uživa u automobilskim trkama, strasti koju je nasledio od svog praujaka i kuma, princa Bertila, i ima dozvolu za takmičenje.

Vojni rok je završio u amfibijskom bataljonu u puku obalske artiljerije Vaksholm kao komandant borbenog čamca, a u decembru 2002. godine je unapređen u potporučnika, a 2004. u čin poručnika u švedskom amfibijskom korpusu. Kasnije je stekao i čin majora.

(Kurir.rs/Nova)

Bonus video:

17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track