ČARLS RUŠI TRADICIJU KOJA TRAJE SKORO 200 GODINA: Kralj zbog ovoga doneo odluku koju niko nije OČEKIVAO i izazvao OPŠTI HAOS!
Foto: Stephane De Sakutin / MirrorPix / Profimedia

Neće da se povinuje pravilu

ČARLS RUŠI TRADICIJU KOJA TRAJE SKORO 200 GODINA: Kralj zbog ovoga doneo odluku koju niko nije OČEKIVAO i izazvao OPŠTI HAOS!

Pop kultura -

Kraljica Elizabeta II preminula je 8. septembra 2022. godine u Balmoralu, a njen sin Čarls svoju vladavinu započeo je haotično, te je rešio da prekrši tradiciju dugu 185 godina.

Čarls se neće useliti u Bakingemsku palatu, gde su živeli svi britanski kraljevi i kraljice - njih šest, od 1837. godine, kada je na tron došla kraljica Viktorija, prenosi "NY post".

Kralj Čarls
foto: Profimedia

Kralj i njegova supruga Kamila žele da ostanu u svojoj rezidenciji Klarens haus gde žive od 2003. godine, a koja je nekoliko minuta udaljena od Palate. Pretpostavlja se da Čarls neće promeniti adresu ni nakon što se 2027. završi renoviranje zdanja koje je zvanična adresa britanskih monarha.

Čarls III doneo je ovu odluku jer smatra da Bakingemska palata, gde je Elizabeta II živela do 2002. godine, ne odgovara modernom svetu kao i da finansijski i ekološki nije održiva, rekao je izvor za "Sandej tajms". Sa druge strane, on se u Klarens hausu oseća veoma prijatno.

(Kurir.rs/NYpost)

Bonus video:

17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track