KAMILI SE KONAČNO ISPLATILE GODINE SPLETKARENJA I PONIŽAVANJA DAJANE? Dolazi njen PROCVAT, sve je detaljno isplanirano!
Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

DOLAZI NJENO VREME

KAMILI SE KONAČNO ISPLATILE GODINE SPLETKARENJA I PONIŽAVANJA DAJANE? Dolazi njen PROCVAT, sve je detaljno isplanirano!

Pop kultura -

Kamila Parker Bouls nije još osvojila simpatije javnosti koja nikada neće prežaliti princezu Dajanu, ali čini se da joj se poslednjih godina sreća nasmešila kada je u pitanju njen položaj u kraljevskoj porodici.

Kako piše The Telegraph, u Bakingemskoj palati razmišljaju da "potajno" izbace iz njene titule reč "supruga" pre krunisanja nje i supruga, kralja Čarlsa 6. maja. Zapravo će odluku o tome doneti javnost, jer će kraljevski savetnici pažljivo promatrati kako će na nju reagovati tokom njenih pojavljivanja.

kralj Čarls, Kamila Parker
foto: Dan Kitwood / PA Images / Profimedia

Kamila će stoga morati dodatno da se potrudi dok izvršava svoje dužnosti, a pokojna kraljica Elizabeta II jasno je rekla kakvu ulogu želi da njena snaja ima kada se svojevremeno obratila u iznenadnom saopštenju.

"Kada moj sin Čarls postane kralj, znam da ćete njemu i njegovoj supruzi Kamili pružiti istu podršku koju ste dali meni; i moja je iskrena želja da, kada to vreme dođe, Kamila bude poznata kao kraljica supruga jer nastavlja svoju odanu službu", istakla je.

Čarls je nakon smrti svoje majke progovorio o ulozi svoje supruge. "Računam na pomoć punu ljubavi moje drage supruge Kamile. U znak priznanja odane javne službe tokom 17 godina našeg braka, ona postaje moja kraljica supruga", rekao je novopečeni kralj.

Kraljica Elizabeta
foto: Aaron Chown / AFP / Profimedia

Iako su i on i njegova majka bili za titulu "kraljice supruge", kraljevski savetnici očito sve više naginju samo tituli kraljice, prema rečima The Telegrapha. Izvor je otkrio da se nadaju prirodnoj tranziciji u kojoj će mediji prihvatiti opciju da je oslovljavaju samo s kraljica Kamila.

Supruge ranijih kraljeva, kraljica majka, kraljica Meri i kraljica Aleksandra su takođe dobile takav tretman. Kamila je prihvatila odmah titulu koju joj je namenila kraljica Elizabeta iz poštovanja, a The Telegraph ističe da je tokom 17 godina kao član kraljevske porodice dobila puno pozitivnih reakcija od javnosti i uspela da pridobije puno fanova.

Ipak, poznato je od ranije da je uvek spletkarila i htela da ponizi i izgura Dajanu iz kraljevske porodice kada se Čarls razveo od nje. S obzirom na to, sigurno slavi svoju pobedu kojom je osigurala dostojanstvenu poziciju.

Princeza Dajana
foto: Profimedia

Inače, Kamila će biti krunisana 6. maja uz svog supruga Čarlsa, a otkriveno je da možda neće nositi krunu kraljice majke. Sporno je što taj komad nakita sadrži kontroverzni dijamant Koh-i-Noor od 105 karata, te to bi moglo da uznemiri Indiju i druge nacije. Kako je izvestio Daily Mail, Čarls je pre nekoliko godina spominjao da će Kamila jednog dana nositi tu krunu, čija je vrednost neprocenjiva i sastoji se od 2.800 dijamanata i ima na sebi krst koji drži poznati dijamant Koh-i-Noor od 105 karata, jedan od najvećih dragih kamena na svetu.

Međutim, pojavila se značajna nervoza zbog toga jer nekoliko zemalja tvrdi da njima pripada vlasništvo nad najozloglašenijim dijamantom na svetu koji potiče iz Indije. Dragulj, koji stoji u odvojivom platinastom nosaču, sada može da se izvadi iz krune pre upotrebe.

Kralj Čarls
foto: Profimedia

"Izvorni plan bio je da se kraljica supruga ovenča krunom pokojne kraljice majke kada njen suprug sedne na presto. Ali vremena su se promenila i Njegovo veličanstvo kralj je izrazito osetljiv na ta pitanja, kao i njegovi savetnici. Oko njih postoji ozbiljna politička osetljivost i značajna nervoza, posebno u vezi s Indijom", rekao je izvor iz Bakingemske palate.

Podsetimo, Čarls će biti zbanično krunisan u smanjenoj verziji drevne ceremonije koju će voditi nadbiskup od Kenterberija u Vestminsterskoj opatiji. Čarls želi da krunisanje traje kraće od sat vremena, planira da smanji spisak gostiju i odredi manje formalno odevanje za zvanice.

Proglašenje kralja Čarlsa, kralj Čarls, Princ Vilijam, kraljica Kamila
foto: Profimedia

"Krunisanje će odražavati današnju ulogu kralja i pogled prema budućnosti dok će biti ukorenjena u dugogodišnjoj tradiciji i raskoši", potvrdila je palata kada je zvanično objavila datum ceremonije.

Čarls je odlučio da smanji raskoš krunisanja kako bi to uskladio s krizom i povećanjem troškova života, te želi da pokaže da se kreće prema modernijoj monarhiji.

Zanimljiv je i datum koji je odabran za ceremoniju. Naime, tada će njegov unuk Arči, sin princa Harija proslaviti četvrti rođendan. Takođe, na taj datum se i sestra kraljice Elizabete II, princeza Margaret udala za svog supruga Entonija Armstronga Džonsa.

U maju je održano i krunisanje njegovog pokojnog dede, kralja Džordža VI.

(Kurir.rs/ The Telegraph/ Story.hr)

Bonus video:

03:11

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track