CEO SVET JE BIO ZGROŽEN NJENIM STAJLINGOM: Govorili da je GROZNO VULGARNO za CRVENI TEPIH, a ona rešila svima da ZAPUŠI USTA!
Foto: Printscreen/Instagram

JEDNA OD NAJZGODNIJIH ŽENA NA SVETU

CEO SVET JE BIO ZGROŽEN NJENIM STAJLINGOM: Govorili da je GROZNO VULGARNO za CRVENI TEPIH, a ona rešila svima da ZAPUŠI USTA!

Pop kultura -

Po mišljenju mnogih, najseksi žena na svetu, Emili Ratajkovski, gostovala je u Jutjub serijalu "Fashion Flashback" magazina Harper‘s Bazaar i u njemu progovorila o svom "najkontroverznijem" modnom trenutku, haljini koju je nosila 2016. godine. Ni šest godina kasnije, ta haljina nije "izvetrila" iz sećanja njenih fanova, ali ni onih koji smatraju da je bila "modna blasfemija".

Ratajkovski je te 2016. godine nosila crni, blago svetlucav komad Džulijena Mekdonalda s vrlo dubokim dekolteom, donjim delom koji leži na bokovima i izrezom na zadnjoj strani. Odabrala ju je za Harper‘s Bazaar‘s Icons party, veliku godišnju zabavu tog magazina koja okuplja slavne osobe iz sveta šoubiznisa i mode.

Emili Ratajkovski
foto: ANDREA HANKS / UPI / Profimedia

- Nisam imala pojma kakve će reakcije izazvati - rekla je glumica i model.

- Bila je to prava kontroverza na internetu. Neki od mojih agenata bili su ljuti na mene jer su smatrali da je haljina previše seksi.

Njoj, pak, nikad nije bilo jasno u čemu je problem. Haljina je, naime, imala prozirnu, mrežastu tkaninu koja prekriva izložene delove tela, samo se ona na većini fotografija ne vidi.

- Imala sam 20 i nešto godina i nisam je smatrala previše seksepilnom baš zbog umetaka od prozirne tkanine. To što se ne vidi, bio je i uzrok cele zbrke - kazala je sada Emili.

Celu raspravu pokrenuo je američki modni stručnjak Tim Gan u emisiji kanala E! "Fashion Police".

Emili Ratajkovski
foto: AKM Images / Backgrid USA / Profimedia

- Ova haljina je toliko grozno vulgarna i otkriva sve - rekao je Gan u emisiji i nastavio: - Zašto nositi bilo šta? Pa, zašto ne skine sve sa sebe?

Ratajkovski se nije ustručavala da mu odgovori i prozove ga zbog seksizma.

- U suštini, mene su proglasili "željnom pažnje", što je zanimljivo jer na crveni tepih i dolaziš zbog pažnje - rekla je: - To je esencijalni deo tvog posla kao slavne osobe.

Tada je rekla kako muškarci sa zapada u 2016. godini žele da zabrane "dobrovoljno pokrivanje žena" u nekim delovima sveta, a istovremeno žele da žene "kod kuće" pokriju svoja "vulgarna tela".

Emili Ratajkovski
foto: Profimedia

Glumica je na kraju novog videa rekla da joj se haljina i danas sviđa, te da će uvek stajati iza svoje odluke da je obuče.

Ona je tokom svoje karijere često govorila o seksizmu i nikad se nije libila da kaže šta misli onima koji je napadaju. Tako je bilo i 2017. godine, kada je britanski voditelj Pirs Morgan rekao da njene toples fotografije ne mogu da se smatraju "feminističkim".

- LOL. Nikad nisam da se radi o izrazu feminizma. Međutim, sada moram da kažem da je govorenje ženama šta da rade sa svojim telima i seksualnosti, klasičan primer seksizma. I da mogu da imaju svoje mišljenje i o feminizmu, ali i seksi fotografijama. Hvala - napisala je na Tviteru tada.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr)

Bonus video:

01:27

GLUMICA, MANEKENKA I MODEL! Jagoda ima ČETVORO DECE, a izgleda SAVRŠENO! Snajka oduševila žiri ŽENA ZMAJ!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track