NOVI PRINC I PRINCEZA PUCAJU POD PRITISKOM: Kejt postavila ULTIMATUM Vilijamu! Ne može više da izdrži! Na ovo je MORAO da pristane
Foto: AP

PREVIŠE IM JE SVEGA

NOVI PRINC I PRINCEZA PUCAJU POD PRITISKOM: Kejt postavila ULTIMATUM Vilijamu! Ne može više da izdrži! Na ovo je MORAO da pristane

Pop kultura -

Velike promene zatekle su kraljevsku porodicu nakon smrti kraljice Elizabete. Mnogi od njih su dobili nove titule i preuzeli nove dužnosti, a uz sve to moraju da se nose s gubitkom voljene osobe, pa ne čudi da im sve to jako teško pada.

Pod posebno velikim pritiskom palate nalaze se novopečeni princ i princeza od Velsa - Vilijam i Kejt. Oni su s titulama dobili veliki broj novih dužnosti, pa im je raspored sad prenatrpan, a navodno im je čak teško da pronađu vremena za svoju decu.

Kejt Midlton, Princ Vilijam
foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Izvori bliski palati tvrde da situacija posebno teško pada Kejt, koja nije navikla da u toj meri bude odvojena od svoje troje potomaka, princa Džordža, princeze Šarlot i princa Luisa.

Kejt je inače provodila mnogo više vremena sa svojom decom, ali otkako joj je suprug postao zvanični prestolonaslednik, raspored ju je primorao da većinu nedelje svoju decu jedva i vidi – pa su oni prepušteni dadiljama.

Palata tako traži od Vilijama i Kejt da 90 odsto nedelje putuju širom Velike Britanije, a Kejt se oseća izgubljeno jer nije sa svojom decom.

Kejt Midlton, princ Vilijam
foto: Profimedia

Zbog toga je postavila VIlijamu ultimatum i naterala ga da protekle dve nedelje uzmu odmor i budu sami kod kuće na svom imanju u društvu mališana. To je trenutno najveći ustupak koji je Kejt uspela da izbori kako bi pomirila odgovornost koju ima prema palati s onom koju ima kao majka.

"Princeza se oseća kao da joj izmiče tlo pod nogama. Otkako je kraljica preminula, Kejt i Vilijam imaju jako puno obaveza, a posebno im situacija teško pada jer imaju mladu porodicu i troje male dece koja traže punu pažnju – a trenutno je ne dobijaju", tvrde izvori bliski Bakingemskoj palati.

Princ Vilijam, Kejt Midlton
foto: Profimedia

Uz sve to, par se malo pre kraljičine smrti preselio s decom iz Kensingtonske palate u Adelaide Kotedž u Vindsoru, a Elizabetina smrt i događaji nakon toga jako su im otežali proces prilagođavanja na novi život

Potvrdila je to i autorka Kejti Nikol, stručnjakinja za kraljevsku porodicu, koja je komentarisala da je za njihovu porodicu ovaj period jako stresan.

"I sami su to rekli, da ovo nije bio period prilagođavanja kakvom su se nadali. Naravno, napravili su taj veliki korak, selidbu u Vindsor ubrzo nakon letnjih praznika. Bio je to važan i hrabar potez, odlazak iz Kensingtonske palate, upisivanje dece u novu školu, organizovanje celog novog života za sebe", rekla je Kejti.

Kejt Midlton
foto: Profimedia

"Mislim da su to uradili kako bi mogli da budu ispod radara i žive neki normalan porodičan život, što im dobro ide. Naravno, niko nije očekivao da će kraljica preminuti odmah na početku tog novog života. Za njih je ovo jako, jako teško vreme. Mislim da je, iza zatvorenih vrata, cela porodica anksiozna i pod velikim stresom", zaključila je.

Svakako je pozitivna stvar da je par ipak uspeo da uzme vremena za odmor do kraja oktobra, te da se posvećuju druženju sa svojom decom. Kejt je još ranije otkrila da su deca najsrećnija kad vreme provode na otvorenom, a čini se da su sad došli na svoje sa životom na selu jer tamo, naravno, imaju mnogo više prostora za igru na otvorenom nego u Londonu, a njihovi roditelji su, navodno presrećni zbog toga.

Kejt Midlton, princ Vilijam
foto: Profimedia

"Srećni su što deca mogu da izađu i voze se biciklima po imanju, a oni su jako uzbuđeni jer mogu da upoznaju nove ljude. To je zaista mala zajednica", ispričao je za magazin People izvor blizak kraljevskom paru.

Promena će zasigurno pomoći malim prinčevima i princezi da se nose s gubitkom prabake, kraljice Elizabete, a prema pisanju The Mirrora, Vilijam i Kejt čine sve što je u njihovoj mogućnosti da im ovi školski praznici prođu "što normalnije je moguće".

Stručnjakinja za kraljevsku porodicu Dženi Bond tvrdi da kraljevski par nastoji da "krene dalje što je pre moguće" i da nastoje da izbegnu "prepuštanje tugovanju".

Kjet Midlton, Princ Vilijam
foto: Profimedia

"Nakon što je njihova prabaka preminula, Vilijam i Kejt nastoje da krenu dalje što je pre moguće i ne dopuste da se prepuštaju tugovanju. Iako se Vilijam nesumnjivo često oseća tužno, on će od toga pokušati da zaštiti svoju decu", ispričala je za OK! Magazine.

Takođe je otkrila da veruje da će porodica verovatno slobodno vreme iskoristiti da istraže prirodu u kojoj se njihovo imanje nalazi, te da će uživati u aktivnostima poput vožnje biciklom, jahanja i roštiljanja.

(Kurir.rs/ Story.hr)

Bonus video:

17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track