KRALJ ČARLS SPREMA SUROVU KAZNU ZA HARIJA I MEGAN: Ovoga puta će POSLEDICE snositi i njihova deca?! Monarh ovo NE PRAŠTA!
Foto: Screenshot BBC

ČEKA IH PAKAO

KRALJ ČARLS SPREMA SUROVU KAZNU ZA HARIJA I MEGAN: Ovoga puta će POSLEDICE snositi i njihova deca?! Monarh ovo NE PRAŠTA!

Pop kultura -

Megan Markl i princ Hari mogli bi da snose velike posledice ako naljute kraljevsku porodicu.

Pisac kraljevskih biografija Tom Bauer tvrdi da kralj Čarls III razmišlja da im oduzme titule ako se dokumentarac koji su snimili za Netflix, pokaže previše štetnim za monarhiju. Te sankcije bi mogao da produži i na njihovu decu, sina Arčija i ćerku Lilibet, iako je pokojna kraljica Elizabeta II odbijala da kažnjava svoje praunuke za postupke njihovih roditelja.

Bauer veruje da Megan neće odustati od napada na kraljevsku porodicu ako se paru oduzmu njihove titule vojvotkinje i vojvode od Saseksa. Istakao je da će se supružnici uvek smatrati metama.

Princ Hari
foto: Profimedia

"Čarls je upućivao različite pretnje Megan i Hariju i upozorio ih da će, ako nastave, biti izopšteni na način koji ne mogu da zamisle. I zato su zabrinuti. Pre svega, ne mislim da će njihova deca dobiti titule ako krenu da klevetaju kraljevsku porodicu", objasnio je biograf.

Megan zapravo najviše brine oduzimanje titule jer ima naviku da se svima predstavlja kao vojvotkinja od Saseksa. Delu javnosti koji podržava kraljevsku porodicu nije jasno zašto već supružnici nisu kažnjeni oduzimanjem titula nakon svega što su rekli, posebno nakon skandaloznog intervjua s Oprom Vinfri, u kojem su optužili članove kraljevske porodice za zlostavljanje i rasizam.

Inače, kako su strani mediji pisali poslednjih nedelja, Megan i Hari su hteli drastično da izmene sadržaj dokumentarca za Netflix, zbog čega su se sukobili s producentima. Par se na to odlučio jer se boje reakcija kralja Čarlsa.

Međutim, 10. januara iduće godine izlaze prinčevi memoari pod nazivom "Spare" ("Rezerva"), koji su već postali bestseler zbog brojnih narudžbina u pretprodaji. Dok knjiga ne ugleda svetlo dana, nagađa se o njenom sadržaju i strani mediji su pisali da ju je Hari malo izmenio nakon smrti svoje bake, kraljice Elizabete II. Međutim, prijatelj njegove supruge Megan Markle, Omid Skobi, tvrdi da princ nije ništa promenio zbog gubitka bake.

Skobi je u svojoj kolumni za Yahoo istakao da je Hari i sam odabrao upečatljiv naziv memoara već na samom početku njihovog nastajanja. Ime knjige je odabrano prema tome što su Harija uvek nazivali rezervnim princem u poređenju s njegovim starijim bratom, princem Vilijamom, koji je uvek bio poznat kao naslednik jer će jednog dana postati kralj.

Megan Markl, Princ Hari
foto: Profimedia

Takođe je objasnio kako nije bilo "izmena ili uređivanja u zadnji čas" nakon što je kraljica umrla, te je vojvoda dovršio rukopis knjige gotovo pet meseci pre Elizabetine smrti.

Ipak, u posveti na početku memoara će odati počast svojoj pokojnoj baki, a ne odustaje od objave, iako rizikuje "snažan odgovor svoje porodice". Kraljevska porodica se ne oglašava oko ove teme, ali otkriveno je da su angažovali advokate. Takođe, zaposleni iz palate su ispričali da se boje da bi knjiga mogla da nanese "neopozivu štetu ugledu i odnosima".

Kraljica Elizabeta Druga, Megan Markl, Princ Hari
foto: AP/Matt Dunham

Kako je otkrio Skobi, princ je dovršio memoare u aprilu ove godine, a upravo je to mesec kada su on i Megan bili u Ujedinjenom Kraljevstvu kako bi videli kraljicu jer su išli na sportski događaj Invictus Games u Holandiji.

Podsetimo, otkriveno je šta je princ izostavio u knjizi koju je za njega napisao američki novinar i pisac J. R. Moehringer, koji je osvojio Pulicerovu nagradu. Naime, kako je izvestio The Sun, Hari se javio bivšim prijateljima i devojkama letos, te ih pitao da li žele da budu u njegovim memoarima i tražio od njih da razgovaraju s Moehringerom, što ih je iznenadilo.

Megan Markl, princ Hari
foto: Profimedia

Oni su to odbili, pa tako neće biti spomenuti u dugoočekivanom bestseleru. "Bivši prijatelji i devojke su ljubazno odgovorili da će razmisliti, ali većina je na kraju odbila", rekao je izvor za britanski tabloid.

Šokiralo ih je što je želeo da pričaju o najintimnijim delovima njegovog života nakon što im je godinama bilo naređeno da ne otkrivaju baš ništa za medije.

"Bilo je pomalo ironično da bi se Hari naljutio ako bi ikad naslutio da su razgovarali s medijima, ali sada to želi kad mu treba njihova pomoć", ispričao je izvor.

(Kurir.rs/ Story.hr)

Bonus video:

17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track