KEJT MIDLTON KRALJ DODELIO NOVU TITULU: Ovo počasno mesto preuzela je od važne osobe, a EVO KOJE ULOGE IMAJU KAMILA I VILIJAM
Foto: Chris Jackson-Getty/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

kralj čarls je uz lojalne

KEJT MIDLTON KRALJ DODELIO NOVU TITULU: Ovo počasno mesto preuzela je od važne osobe, a EVO KOJE ULOGE IMAJU KAMILA I VILIJAM

Pop kultura -

Princeza od Velsa, Kejt Midlton dobila je novu titulu, priše magazin Pipl. Kralj Čarls III imenovao je svoju snaju za novog počasnog pukovnika Irske garde. Ova kraljevska uloga prikladna je za prinčeve od Velsa, koji odaju počast tom gardijskom puku tokom trajanja praznika Dana Svetog Patrika, koji je važan za to podneblje. otkako su se venčali sa kraljevskom porodicom 2011. godine.

Na paradi, Kejt će uglavnom nositi zeleni ansambl, kako bi pozdravila Irske gardiste. Postoji još nekoliko interesatnih stvari koje su vezane za ovaj praznik, kao što je pojavljivanje maskote pukovskog irskog vučjaka Turlou Mora (poznatog i kao Šejmus) i zdravica sa Ginisom.

Preuzela od muža

Princeza Kejt ustvari je preuzela ulogu od nekog sasvim njoj bliskog a to je princ Vilijam. Kraljica Elizabeta imenovala je svog unuka za počasnog pukovnika Irske garde 2011. godine, samo dva meseca pre kraljevskog venčanja Kejt i Vilijama, te je mladoženja nosio crvenu uniformu irske garde na ceremoniji u Vestminsterskoj opatiji.

Princ Vilijam ima novu kraljevsku ulogu

princ Vilijam
foto: Ian Vogler-Daily Mirror/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kralj Čarls je najavio svog sina za pukovnika velške garde, što se uklapa u njegovu novu titulu princa od Velsa. U govoru održanom samo dan nakon smrti kraljice Elizabete 8. septembra, kralj Čarls je objavio da je sinu dodelio novu kraljevsku titulu.

I Kamila nije izostala

Kraljica supruga Kamila takođe ima novu titulu: njen suprug ju je potvrdio kao pukovnik Grenadirske garde, čast koju je princu Endrjuu oduzela njegova pokojna majka Elizabeta.

Kamila Parker
foto: George Rogers / Sipa Press / Profimedia

Imenovanje novih pukovnika razjašnjava neka od pitanja koja su se pojavila otkako je princu Endru oduzeta titula nakon skandala oko njegove veze sa Džefrijem Epstajnom.

Rođendansko slavlje

Palata je takođe saopštila da će se prva javna proslava rođendana kralja Čarlsa, poznata kao Trooping the Colour, održati 17. juna 2023. godine, samo šest nedelja nakon njegovog krunisanja 6. maja.

Stvarni rođendan kralja Čarlsa je u novembru, ali kao i njegova pokojna majka kraljica Elizabeta, on će proslaviti u junu iz praktičnog razloga, a to je lepši vremenski uslovi.

kralj Čarls III, kralj Čarls
foto: Stephane De Sakutin / MirrorPix / Profimedia

Veruje se da je ova tradicija započela za vreme vladavine kralja Džordža II 1748. Džordž II je rođen u oktobru, ali je godišnji Trooping of the Color postao proslava monarha kao i oružanih snaga. Trooping the Color postao je poseban datum u kraljevskom kalendaru tokom vladavine kraljice Elizabete. Tokom tih 70 godina, TV - a kasnije i fotografije u boji - oživele su svetkovinu za milione ljudi širom sveta i prikazale kraljevsku porodicu u tom procesu.

Velika svečanost

U paradi će učestvovati više od 1.400 vojnika, 200 konja i 400 muzičara. Dok će neki članovi kraljevske porodice učestvovati na konjima, drugi će se voziti kočijom od Bakingemske palate do Konjske garde, a zatim će kralj Čarls pozdraviti učesnike parade.

Princ Čarls, Kralj Čarls
foto: AP/Vadim Ghirda

Članovi kraljevske porodice će se zatim okupiti na balkonu Bakingemske palate da posmatraju let aviona Kraljevskog vazduhoplovstva i Crvenih strela.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:11

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track