NAPISAO KOLUMNU O MEGAN MARKL, PA GA STIGLA GORKA KAZNA: Kontroverzni voditelj se sad POSIPA PEPELOM, ali ne vredi!
Foto: Profimedia

OTKAZUJU MU SARADNJU

NAPISAO KOLUMNU O MEGAN MARKL, PA GA STIGLA GORKA KAZNA: Kontroverzni voditelj se sad POSIPA PEPELOM, ali ne vredi!

Pop kultura -

Voditelj Džeremi Klarkson nedavno je napisao kolumnu u kojoj je rekao da mrzi Megan Markl, koja je bila objavljena u britanskom The Sunu, te je zbog nje Amazon sada prekinuo saradnju s njim.

Klarkson se prvo izvinio u pismu, a sada se izvinio i na Instagramu, ali princ Hari i njegova supruga su izvinjenje odbili. Upravo zbog toga njegove serije "Clarkson's Farm" i "The Grand Tour" biće obrisane s Amazon Prime-a. Hari je tokom svog intervjua s Tomom Brejdijem rekao kako smatra da je kolumna "užasna, bolna i okrutna", a portparoli princa i glumice optužili su voditelja za "širenje opasnih teorija zavere i mržnju prema ženama".

"Dana 25. decembra 2022. godine Klarkson je pisao samo princu Hariju, vojvodi od Saseksa. Sadržaj njegovog pisma bio je označen kao privatan i poverljiv. Iako je gospodin Klarkson danas uputio novo, javno izvinjenje, ono što još treba rešiti je njegov dugogodišnji obrazac pisanja članaka koji šire mržnju, opasne teorije zavere i mržnju prema ženama", stoji u izjavi njihovog portparola.

"Osim ako svaki njegov drugi tekst nije takođe napisan u žurbi, kako on tvrdi, jasno je da ovo nije izolovani incident napisan u žurbi, nego niz članaka objavljenih u mržnji", dodaje se.

Iako su njegove serije doživele uspjeh, pogotovo serija "Clarkson's Farm", kako piše "Variety", "Amazon Prime" je odlučio da prekine saradnju s Klarksonom nakon sezona koje je prethodno naručio.

Kolumna u kojoj je voditelj napao Megan postala je jedna od onih na koje se najviše žalila organizacija Independent Press Standards Organisation. Javno se izvinio i The Sun. Rekli su kako žale zbog kolumne koja je dobila više od 25 hiljada pritužbi.

Podsetimo, Klarkson u kolumni svoju mržnju prema Megan Markl nije krio, a delovi njegovog teksta su zaista neprijatni.

Džeremi Klarkson
foto: Printskrin/Jutjub

"Noću ne mogu da spavam dok ležim u krevetu, škrgućem zubima i maštam o danu kad će ona biti naterana da paradira gola ulicama svakog britanskog grada dok joj gomila skandira 'sramota' i gađa je izmetom", napisao je Klarkson u članku, referišući se na scenu iz serije "Igra prestola".

U članku je napisao i da Megan Markl mrzi više nego Rouz Vest, ozloglašenog engleskog serijskog ubicu, koja je mučila i ubila brojne mlade žene, između ostalih i poćerku, tokom 70-ih i 80-ih godina.

(Kurir.rs/ Index.hr)

Bonus video:

00:44

BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track