DA LI DA OSVETI MRTVU SUPRUGU? Ljuba Bandović oživljava lik bivšeg BEZBEDNJAKA u hamletovskoj dilemi: Evo ko je scenarista!
Foto: Vladimir Šporčić

da li da osveti mrtvu suprugu

DA LI DA OSVETI MRTVU SUPRUGU? Ljuba Bandović oživljava lik bivšeg BEZBEDNJAKA u hamletovskoj dilemi: Evo ko je scenarista!

Pop kultura -

Na proleće se očekuje početak snimanja triler drame "Poslednji strelac" čiju će glavnu ulogu da ponese glumac Ljubomir Bandović, a koju će potpisati scenarista i autor brojnih romana Branislav Janković.

Grad Tribala i Toplica u opštini Žitorađa čekaju slavnog pisca da mu poveri dugo skrivane tajne, a za to vreme briljantno pero napisalo je svoj prvi scenario za triler u džejmsbondovskom stilu.

Prema rečima ovog Nišlije, film predstavlja priču o bivšem pripadniku službe bezbednosti (koga će realizovati Bandović), kome je ostalo još nekoliko meseci života i koji ima priliku da se osveti za smrt supruge.

Ljubomir Bandović
foto: Ana Paunković

Janković ističe da je pisanje scenarija nešto sasvim novo za njega i da je teže nego pisanje knjiga, kao i da je za njega to novo bojno polje.

- Ušao sam, ne mogu da kažem nespreman jer iza sebe imam tolike knjige, ali svakako na jedno novo bojno polje, gde moram da učim nova pravila, taktike, manevre, oružja i način odbrane. Dopalo mi se sve to. Vi morate na 90 stranica scenarija da opišete i rešite sve što biste u romanu na 300 stranica - navodi on.

Producent je Nikola Burovac iz produkcije "Innovative", a reditelj Goran Nikolić, a Janković kaže da ga je Burovac pozvao da napiše scenario i da mu se to kasnije dopalo, kao i Ljubomiru Bandoviću, koji će tumačiti lik Nenada Kuruzovića.

Branislav Jankovic
foto: Privatna arhiva

- Ljuba je sjajan glumac i čovek. Odmah mu se sve dopalo i rekao je da hoće da igra. Ništa nismo ni menjali u scenariju. Kada dođe reditelj možda nešto promeni, mi scenaristi tu više nemamo veliku ulogu, možemo da se nerviramo, ali odlučuju producent i reditelj - objašnjava niški pisac.

Film je priča o bivšem bezbednjaku, koji ima hamletovsku dilemu o tome da li da se sveti ili ne. Tu su i drugi važni likovi - jazavičar Čeda, devojka u invalidskim kolicima i drugi.

- Junaku je ostalo nekoliko meseci života i on otaljava svoj život. Udovac je, žena mu je ubijena deset godina ranije u atentatu koji je bio spremljen za njega. Greškom su ubili nju. Taj narko diler beži za Pariz, tamo je deset godina, a onda se vraća. Drugovi iz komiteta, političari, tajkuni su mu sredili da može da se vrati i onda BIA zove mog junaka i kaže da su mu na uzluzi ako hoće da se osveti - priča Janković.

Komemoracija Lanetu Gutoviću, Komemoracija, Ljubomir Bandović
foto: Stefan Stojanović

Zidanje ambisa”, “Suze Svetog Nikole”, “Poslednji cirkus na svetu”, “Vetrovi zla”, “O vukovima i senkama” - neka su od dela koja su obeležila Jankovićevu dosadašnju karijeru, a dobitnik je i “Deretine nagrade”, “Zlatnog zmaja” i drugih priznanja.

(Kurir.rs/Južnevest.com)

Bonus video:

02:53

NAPUSTIO SAM, NE MOGU NAĆI SREĆU! Glumac Ljubomir Bandović PRIZNAO veliku stvar! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track