"JESTE LI VI GLUVI?!" Fanovi Evrovizije U HISTERIJI zbog Hrvata! Ne mogu da veruju šta su sad uradili! Nemilosrdno ih URNIŠU!
Foto: Christine OLSSON / AFP / Profimedia

OSULI DRVLJE I KAMENJE

"JESTE LI VI GLUVI?!" Fanovi Evrovizije U HISTERIJI zbog Hrvata! Ne mogu da veruju šta su sad uradili! Nemilosrdno ih URNIŠU!

Pop kultura -

Fanovi Eurosonga ostali su u šoku kada je hrvatski žiri na sinoćnjem švedskom izboru za pesmu za Evroviziju favoritkinji (i kasnije pobednici) Lorin dodelio samo 8 bodova.

"Jedino Hrvatska nema ukusa, vidim. A sudeći po pesmi koju oni šalju na Eurosong, ni ne čudi me", "Hrvati, jeste vi gluvi?", "Hrvatska je očito ove godine odlučila da se zeza s Eurosongom na svim nivoima", "Hrvati, jeste li vi OK?", "Ne čudi me s obzirom na to kakvo smeće šalju u Liverpul", "Imaju obraza nakon što su odabrali onaj haos od pesme, tu zemlju treba 'kenselovati'", pisali su fanovi Eurosonga u neverici.

Bilo je i nešto manje onih koji su zaključili da "jedino Hrvatska ima ukusa".

Inače, Hrvatska je bila jedna od osam zemalja čiji je žiri glasao na švedskom izboru za predstavnika na Eurosongu (Melodifestivalen). Od tih osam zemalja Hrvatska je bila jedina čiji žiri pobednici Lorin nije dao 12 bodova.

Hrvatski žiri Lorin je dao 8 bodova, dok su 12 bodova dali 17-godišnjem Teozu, koji je izveo pesmu "Mer av dig". Članovi HRT-ovaog žirija bili su radijske muzičke urednice Đurđica Ivanković i Ema Gros, urednik Željko Mesar, voditelj i muzički urednik Dinko Komadina i urednik projekta Dora 2023. i voditelj HRT-ove delegacije Eurosong 2023, Tomislav Štengl. U etar švedskog izbora javljala se voditeljka i novinarka Zlata Mück Sušec.

Teoz je na kraju završio na 5. mestu, dok je Lorin s 92 boda, koja joj je dodelio žiri i 85 koje joj je dodelila publika odnela pobjedu. Švedsku će predstavljati pesmom "Tattoo".

(Kurir.rs/ Index.hr)

Bonus video:

03:04

Pesma grupe Let 3 kritikuje rat u Rusiji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track