IMALA 10 GODINA KAD JE MAJKA NATERALA DA SE SLIKA GOLA ZA PLEJBOJ: Glumica sa 11 igrala damu noći, a do 22. nije izgubila NEVINOST
Foto: Profimedia

SVI SU ZNALI SVE O NJENOM ŽIVOTU

IMALA 10 GODINA KAD JE MAJKA NATERALA DA SE SLIKA GOLA ZA PLEJBOJ: Glumica sa 11 igrala damu noći, a do 22. nije izgubila NEVINOST

Pop kultura -

Bruk Šilds (57) imala je samo 11 godina kada je, zahvaljujući mami, bila primorana da poljubi Kita Karadina, tokom snimanja filma "Pretty Baby", u kom je 1978. godine glumila prostitutku.

Teri, njena majka, bila je alkoholičarka koja je umrla 2012. godine, a Bruk, koja je bila jedino njeno dete, rekla je da ne može da bude ljuta na nju jer je njena majka bila toliko nesigurna.

Bruk Šilds
foto: Profimedia

Glumica je dugo odbijala krivicu sa kojom se suočavala njena majka – koja je dozvolila Bruk da pozira gola za Plejbojevu publikaciju sa 10 godina.

- Ne znam zašto je mislila da je sve u redu. Ne znam. Više puta sam se pitala: ‘Mama, zašto si dozvolila da mi to urade' - rekla je Bruk u dokumentarcu Pretty Baby.

U svom dokumentarcu, Bruk se osvrće na svoj život, dok govori o problemima s kojima se suočavala kao devojčica – od seksualizacije, do javne sramote koju je osetila zbog gubitka nevinosti.

Bruk, koja sada ima dve ćerke, zabranila je svojoj deci da ikada pogledaju film u kom je Kita poljubila dok je bila gola.

Teri je sve te scene posmatrala sa strane kao da se ništa ne dešava, dok ju je koleginica sa seta uveravala da ne radi ništa loše.

Međutim ovo nije bio jedini put kada su mediji seksualizovali Bruk Šilds. Sa 15 je snimila Blue Lagoon, a zatim Endless Love. Obe ove uloge prikazivale su seks i golotinju.

Bruk Šilds
foto: Profimedia

Kada je imala 16 godina i postala svetska zvezda, porodični prijatelj i fotograf pokušao je da proda njene golišave fotografije koje je snimio kada je imala samo 10 godina. Njena majka ga je tužila i porodica je otišla na sud, ali je fotograf pobedio.

Sa 14 godina, kada su druge devojčice još uvek nosile roze haljinice i išle u školu sa pletenicama, Bruk je postala najmlađi model koji je ikada bio na naslovnoj strani Vogue-a.

Godinu dana kasnije snimila je reklmu u donjem vešu za brend Calvin Klein.

Filmovi i ta reklamna kampanja pomogli su joj da dostigne međunarodnu slavu.

Širom sveta poznata samo kao Bruk, postala je maskota žurki njujorškog razvratnog noćnog kluba Studio 54. Sa tim legendarnim gustim obrvama i dugom sjajnom kosom zbog koje je izgledala starije od svojih vršnjaka, jednom je opisana kao „tako lepa da jaki muškarci zaboravljaju da istresu cigaru u pepeljaru“.

Uprkos svom imidžu, Bruk je kasnije priznala da nije imala seks do svoje 22 godine – i da bi više volela da je čekala još duže.

Bruk Šilds
foto: Profimedia

Kada su mediji ovo otkrili, okrutno su je nazvali „najpoznatijom devicom u Americi“. Ipak, njena apstinencija joj je nesumnjivo pomogla da pobegne od najgorih ekscesa holivudskih seksualnih predatora.

Godinama je pripisivala zasluge svojoj žestoko defanzivnoj majci Teri, koja je bila i njen menadžer.

- Ako me je neko pogledao popreko, mama bi rekla: ‘Ima da ti odsečem te sise i nateraću te da ih jedeš’ - rekla je.

U dokumentarcu, glumica otkriva da ju je u ranim dvadesetim godinama u hotelskoj sobi silovao neimenovani muškarac iz filmske industrije.

Upoznala ga je kako bi razgovarala o mogućim filmskim projektima nakon što je diplomirala na prestižnom Univerzitetu Prinston 1987.

Sledeće godine se, međutim, udala za televizijskog pisca Krisa Henčija, nakon što su se upoznali preko zajedničkog prijatelja. U braku su dobili dve ćerke – Rovan i Grier, nakon nekoliko odlaska na VTO.

Godine 2005. Bruk Šilds je otkrila da je patila od postpartalne depresije i da je čak razmišljala o samoubistvu. Sada, u Americi se uveliko prikazuje njen dokumentarac koji je izazvao dosta kontroverzi, prenosi Daily Mail.

(Kurir.rs/Zadovoljna.rs)

Bonus video:

00:50

Glumica Maša Dakić otkriva zbog čega je se plaši Robert de Niro!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja