ŽIKA I JELENA OTKRIVAJU SVE O GRUPI "ZANA": Nisam znao KO JE ONA sve dok nije podigla noge na miksetu od 2 MILIONA DOLARA
Foto: Pritnscreen

bila omiljena grupa u jugoslaviji

ŽIKA I JELENA OTKRIVAJU SVE O GRUPI "ZANA": Nisam znao KO JE ONA sve dok nije podigla noge na miksetu od 2 MILIONA DOLARA

Pop kultura -

Grupa "Zana" važila je za jednu od najslušanijih i najomiljenijih grupa u celoj bivšoj Jugoslavili, a svoj put započeli su 1979. godine.

Klavijaturista Zoran Živanović, gitarista Radovan Jovićević i pevačica Zana Nimani oformili su bend koji je ove godine proslavio 43 godine postojanja.

Njihova karijera kreće da se razvija uzlaznom putanjom kada su upoznali pokojnu Marinu Tucaković koja je sa njima danonoćno radila na pesmma i napravila hitove sa kojima su obišli ceo svet.

Zana, premijera
foto: Printscreen

Sastav ove grupe se često menjao, a najveći šok za grupu je bio kada je javnosti saopšteno da pevačica Zana Nimani napušta grupu, a velika promena je nastupila 1999. godine kada je grupu napustio Radovan Jovićević, koji je od početka bio sa Žikom.

Jednom prilikom, Jelena i Žika Živanović su progovorili o najvećim uspesima, skandalima i glasinama koje su pratile ovu uspešnu muzičku grupu.

Marina Tucaković, Zana
foto: Luka Šarac, Damir Dervišagić

Naime, Radovan i Zana su bili u vezi kada su pozvali Žiku da dođe iz Amerike 1979. i da oformiraju bend. "Napravili smo bend, doveli smo bubnjara i basistu i sve je to bila dečija igra do momenta dok nismo sreli Marinu Tucaković u studiju u kom smo snimili neke dve glupe pesme", rekao je Žika.

Žika posle navodi da nije znao ko je ona, sve dok nije podigla noge na miksetu koja je koštala 2 miliona dolara.

Jelena je potom ispričala da je u periodu kada je "Zana" tražila pevačicu bila studijski muzičar, te da je pevala prateće vokale Zdravku Čoliću.

Zana
foto: Aleksandar Jovanović

Imala je 19 godina kada ju je Marina Tucaković pitala da li bi pevala za "Zanu" što je ona naravno i prihvatila.

"Kada je bend imao probleme i kada je Zana Nimami otišla iz benda, Marina nam je pomogla i našla Natašu Gajović koja je postala velika zvezda, pa kada se Nataša zaljubila i otišla u Dubai da živi i udala se za momka iz Sirije i opet je onda Marina Tucaković našla novu pevačicu, Natašu Živković koja je takođe napravila uspeh i pobedili smo na Mesamu te godine“, dodao je Žika.

(Kurir.rs/ Nova.rs)

Bonus video:

00:54

Promo Prsten sudbine 26

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track