KAD HOLIVUDSKE ZVEZDE PODETINJE: Evo ko se krije iza omiljenih crtanih likova, a donosimo i neke koje ste možda odavno zaboravili
Foto: Profimedia, Shutterstock, ap Joel Ryan, ap Evan Agostin, epa ETIENNE LAURENT

TV EKRAN

KAD HOLIVUDSKE ZVEZDE PODETINJE: Evo ko se krije iza omiljenih crtanih likova, a donosimo i neke koje ste možda odavno zaboravili

Pop kultura -

Bilo da reč o Diznijevim junacima, Dušku Dugoušku, Tomu i Džeriju ili novijim likovima poput Grua iz crtaća "Grozni ja" i njegovih čuvenih Malaca, Drakule iz "Hotela Transilvanija", crtani filmovi su zaštitni znak detinjstva i sastavni deo odrastanja. Ali i dobar deo karijera pojedinih holivudkih zvezda koje su svojim glasovima udahnule život crtanim junacima.

Diznijev crtani "Pokahontas" 1995. godine spojio je dva velika holivudska imena - tada već uveliko poznatog Mela Gibsona, koji je dao glas Džonu Smitu, i manje poznatog, a danas velikog glumca, Kristijana Bejla, koji je progovorio iz Džonovog prijatelja Tomasa.

Dzon Smit i Tomas
Dzon Smit i Tomasfoto: PrintScreen

Robin Vilijams našao se 1992. godine u crtanom filmu "Aladin" kao šašavi duh iz lampe, ali i 2006. i 2011. u ulozi pingvina Ramona i Lavlejsa u crtaću "Ples malog pingvina", kao i u "Robotima" iz 2005. godine. Svoj glas pozajmljivao je i u jednoj epizodi "Sunđer Boba". Pored čuvenog Robina, u ''Plesu malog pingvina'', svoje glasove pozajmljuju i Hju Džekmen, kao i Nikol Kidman.

Aladin
Aladinfoto: PrintScreen

Prvi "Kralj lavova" iz 1994. godine okupio je glumce poput Vupi Goldberg, Rouana Atkinsona, Džeremija Ajronsa... Vupi je oživela hijenu Šenzi, čuveni Mister Bin Zazua, desnu ruku kralja Mufase, a Džeremi se maestralno snašao u ulozi negativca Skara.

Kralj lavova
Kralj lavovafoto: Printscreen YT

Godine 2001. svetlost dana ugledao je crtani film o zelenom dobroćudnom, ali mrzovoljnom čudovištu Šreku, kome je život udahnuo glumac Majk Majers, glavni ženski lik bila je Kameron Dijaz, a Magare - Edi Marfi, dok se u drugom delu pojavljuje i Antonio Banderas kao Mačak u Čizmama.

Srek, magare i Fiona
Srek, magare i Fionafoto: Printscreen YT

I Tom Henks ima nekoliko svojih animiranih likova, od kojih je svakako najpoznatiji šerif Vudi, glavni lik u crtaću "Priča o igračkama", a davao je glas i automobilu Vudiju u crtaću "Automobili", dok je u animiranom ostvarenju "Polar ekspres" govorio za nekoliko likova, između ostalog za glavnog lika, kao i za konduktera voza, koji i fizički podseća na njega.

Kondukter, Polar ekspres
Kondukter, Polar ekspresfoto: Printscreen YT

A sećate li se malog belog miša kog je usvojila porodica Litl? Stjuart Litl osvojio je srca i obeležio detinjstvo mnogih krajem '90-tih, a iza šarmatnog belog miša ljudskih osobina krio se niko drugi do zvezda filmskog serijala ''Povratak u budućnost'' Majkl Džej Foks.

Stjuart Litl
Stjuart Litlfoto: Printscreen YT

"Kung-fu panda" je 2008. godine spojio Anđelinu Džoli, Džekija Čena i Dastina Hofmana. Anđelina je bila majstor Tigrica, Džeki majstor Majmun, a Dastin je njihov trener Šifu. Anđelina takođe daje glas Loli u "Priči o ajkulama", a pored nje su tu i Robert de Niro, Vil Smit, Rene Zelveger, kao i čuveni reditelj Martin Skorseze.

(Kurir.rs/Sanja Marković)

Bonus video:

01:25

UDVARALE SU MI SE HOLIVUDSKE ZVEZDE Maja Mandžuka opisala kako su je startovali svetski poznati glumci: NIJE BILA SAMO JEDNA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track