GLEDAM SVOJE KOKOŠKE, A GAJIM I SVINJE I OVCE: Srpski glumac s porodicom pobegao NA SELO i napravio oazu: "Ovde nema stresa"
Foto: Instagram/banetomasevic

POVUKAO SE IZ GRADSKE GUŽVE

GLEDAM SVOJE KOKOŠKE, A GAJIM I SVINJE I OVCE: Srpski glumac s porodicom pobegao NA SELO i napravio oazu: "Ovde nema stresa"

Pop kultura -

Glumac Branislav Bane Tomašević sa suprugom Jelenom i trojicom sinova dane provodi kvalitetno i diše punim plućima u gazdinstvu koje poseduju u selu nadomak Gornjeg Milanovca.

- U selu sam, i baš dok pričam sa vama, deca me dozivaju, viču: "Ručak!". Ovde je jedna posebna dimenzija života, pravi život! Imam kontakt sa prirodom, bez buke i haosa. Gledam svoje kokoške, prvi put sam ih pustio u prirodu. Kupio sam 40 pilića i podgajio ih, pravi su, divlji, oni što šetaju po dvorištu i kljucaju - rekao nam je Bane Tomašević nedavno i objasnio da je od malih nogu navinkut na selo i rad:

- Gajim životinje, imam svinje i ovce takođe. Imam svoju baštu, paradajz, krastavac, tikvice. Nije mi teško da sve radim, u detinjstvu sam dolazio na selo kod bake i deke, oduvek sam voleo tu da boravim. Kada sam ovde, nema stresa uopšte. Čim čovek sedne u auto i 30 metara napravi, nešto se desi, odmah neka nervoza. Ovde je to drugačije.

Bane kaže i da mu je poražavajuća činjenica da je priroda toliko zagađena:

- Ljudi treba da se vrate prirodi, da ekološku svest probude, da nauče da bolje brinu o prirodi. Toliko je sve zagađeno i smeće je na sve strane, angažujemo decu da čistimo divlje deponije i sav taj haos sređujemo.

Javnosti je poznato da je glumac pored svog primarnog zanimanja počeo da se bavi i sadnjom višanja. Bane je u par navrata u javnosti pričao da je počeo da širi posao sa porodičnog imanja, čiji je naslednik zajedno sa bratom.

- Zasadio sam mnogo stabala višnje na imanju na kojem se rodio moj otac, to je moja dedovina, kao i mog brata. Sagradili smo i kuću. Zatim sam dokupio nekoliko obližnjih hektara zemlje i napravio zasad od 1.000 stabala višnje. Ideja mi je da razvijem posao proizvodnje voća i usput razmatram sve mogućnosti za preradu i pravljenje proizvoda od tog voća. Imam spremnu zemlju za još 1.200 stabala višnje, a na imanju imam i više sorti šljiva koje je su još ranije zasađene - kazao je jednom prilikom Bane za "Blic".

(Kurir.rs/ Blic)

Bonus video:

01:27

SELO DREN ČUVA OSTATKE NAJSTARIJE PRAVOSLAVNE SVETINJE NA KOSMETU! Sada u njemu živi 200 ljudi, a školu pohađa samo ŠESTORO DECE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track