SRBI OVE GODINE PREDSTAVLJAJU DVE DRŽAVE NA EVROVIZIJI: Jedna od njih je čak na 1. MESTU na kladionicama
Foto: Printscreen YouTube

za jednu predviđaju 1.mesto

SRBI OVE GODINE PREDSTAVLJAJU DVE DRŽAVE NA EVROVIZIJI: Jedna od njih je čak na 1. MESTU na kladionicama

Pop kultura -

Na ovogodišnjoj Evroviziji, pevačica Teodora Špirić predstavlja Austriju u Liverpulu. Salena i ona izvode numeru "Who The Hell Is Edgar?", a pesma im se odlično kotira na kladionicama takmičenja, pa im večeras, u drugom polufinalu, predviđaju prvo mesto, te odlazak u veliko finale.

Teodora Špirić nedavno je na društvenim mrežama podelila tografije sa predstavnikom Srbije, Lukom Ivanovićem, poznatijem po umetničkom imenu Luke Black, koji je Srbiji u prvom polufinalu obezbedio prolazak dalje.

- Helou? London, bio si neverovatan! A sad nam se samo spava - napisala je tad Teodora, kombinujući srpski i engleski jezik, dok su njih dvoje tom prilikom promovisali svoje numere na jednoj od evrovizijskih žurki, koje su se održavale širom Evrope.

Teodora Špirić nastupa pod umetničkim imenima Teja i Tea Divaj, rođena je 12. aprila 2000. godine u Beču u srpskoj porodici, a deo detinjstva provela je u Kladovu. Ona se 2020. godine takmičila na Beoviziji pod imenom "Sudnji dan". Pesmu su na srpski jezik tada preveli njeni roditelji. Teja je uspela da se kvalifikuje u finale gde je zauzela 10. mesto.

Sloveniju ove godine predstavlja grupa "Joker Out", pesmom "Carpe Diem". Pevač benda, Bojan Cvjetićanin, našeg je porekla, odnosno oba roditelja su mu Srbi i tečno govori naš jezik, a grupi su u poslednjim nedeljama drastično skočile šanse po pomenutim prognozama.

Sa pretposlednjeg mesta bend se tako vinuo na sredinu lestvice, a za večeras im predviđaju peto mesto u polufinalu.

Grupa "Joker Out", inače, ima i pesme na srpskom jeziku.

(Kurir.rs/ Blic)

Bonus video:

00:49

JASTOGA SAM KUPIO PIJAN U 3 UJUTRU! Luk Blek otkrio simboliku zaštitnog znaka: Ljudi pričaju svašta, a ISTINA JE SAMO JEDNA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track