MEGAN NOSILA DAJANIN NAKIT, PA UMALO NASTRADALA KAO ONA: Nakon brojnih tračeva o nesreći oglasili se policija i taksista!
Foto: BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

nije ni bilo sudara?

MEGAN NOSILA DAJANIN NAKIT, PA UMALO NASTRADALA KAO ONA: Nakon brojnih tračeva o nesreći oglasili se policija i taksista!

Pop kultura -

U javnost polako isplivavaju detalji iz "skoro katastrofalne" jurnjave sa paparacima princa Harija, Megan Markl i Dorije Ragland.

Policijska uprava Njujorka objavila je saopštenje o incidentu, rekavši da su "pomogli privatnom bezbednosnom timu koji štiti vojvodu i vojvotkinju od Saseksa“ nakon što je par napustio dodelu nagrada "Women of Vision" oko 22 sata.

Megan Markl
foto: BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Bilo je brojnih fotografa koji su ovaj transport činili izazovnim - ističe portparol policije, nastavlja:

- Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa stigli su na svoje odredište i nije bilo prijavljenih sudara, poziva, povreda ili hapšenja.

Skoro pa katastrofalna potera sinoć u Njujorku, rekao je potparol vovotkinje i vojvode od Saseksa, piše NBC news. Sa Megan Markl i princem Harijem bila je sinoć i njena majka Dorija Ragland.

- Ova nemilosrdna potraga, koja je trajala više od dva sata, rezultirala je zamalo sudarima u kojima su učestvovali drugi vozači u saobraćaju, pešaci i dva njujorška policajca - rekao je potarol za za Reuters.

Taksist koji je prevezao par, jedan deo puta, nakon što su oni prisustvovali događaju, rekao je u intervjuu za "The Washington Post" da incident ne bi nazvao poterama, dodavši da se tokom vožnje osećao sigurno.

Megan Markl
foto: WAYZ / BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Taksista Sukharn Sajn rekao je da je pokupio Megan i Harija u Njujorku u utorak uveče i da ih je vozio kratko vreme, tokom kojeg se činilo da ih prate druga vozila.

Dodao je da su sa poznatim parom bili starija žena (majka Megan Markl) i telohranitelj, vožanje je počela oko 23 sata, ispred 19. stanice njujorške policije u iistočnoj 67. ulici. Prema njegovim rečima, telohranitelj mu je mahnuo i zaustavio ga je. Vozio ih je blok i po, zapadno do Park avenije pre nego što je nastavio prema jugu. Otkrio je da su ih jurila dva vozila, crna Honda Accord i starija siva Honda CR-V.

- Nastavili su da nas prate i prilazili su pored auta. Fotografiisali su kada smo se zaustavili i snimali su nas - ispričao je.

Kako je rekao, stekao je utisak od Megan, Harija i ostalih koje je vozio da su ih paparaci već progonili pre nego što su ušli u njegov automobil. Nakon nekoliko minuta telohranitelj se pobrinuo za fotografe i zamolio ga da se vrati u policijsku stanicu. Telohranitelj je pomislio da su previše izloženi i nije želeo da vožnja duže traje.

Megan Markl
foto: BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Vozilo se okrenulo prema severu uz Aveniju Medison, odvezao ih do početne tačke. Procenio je da je vožnja trajala oko 10 minuta.

- Mislim da to ne bih nazvao jurnjavom. Nikad se nisam ojećao kao da sam u opasnosti. Nije to bilo poput jurnjave automobilima u filmu. Bili su tihi i delovali su uplašeno, ali ovo je Njujork - sigurno je - napomenuo je.

Princ Hari jako se uplašio zbog stvari koji su se dešavale. On je upozoravo da bi ovakav scenario mogao da se desi, što je za njega posebno teško jer je baš na taj način stradala njegova majka, princeza Dajana.

Princ Hari je ranije kritikovao fotografe koji su jurili za njegovom majkom, u noći kada je nastradala. Hari je svoje strepnje izneo u intervju sa Oprom Vinfri 2021. ali i u Netfliksoovj seriji "Hari i megan" emitovanoj pre nekoliko meseci.

Megan Markl
foto: BeautifulSignatureIG / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Posebno je zanimljivo da je Megan, baš sinoć na dodeli nagrada, nosila dijamantsku narukvicu "Cartier", koja je nekada pripadala pokojnoj Dajani.

(Kurir.rs/ŽenaBlic)

Bonus video:

00:44

BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track